Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Alphabet Aandelen

Alphabet Aandelen

Alphabet aandelen kopen, aandeel Alphabet kopen, Alphabet koers

Wil je beleggen in Alphabet aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Alphabet aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Alphabet. Ook kun je hier de actuele Alphabet koers raadplegen. De aandelen van het Land van keyword bedrijf staan genoteerd aan de NASDAQ (NDQ) en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Alphabet is te vinden onder het ticker symbool: ‘GOOGL’

Waar kan je Alphabet aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Alphabet aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Alphabet aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Alphabet aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Alphabet?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Alphabet? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Alphabet is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten

Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Alphabet uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Alphabet?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Alphabet. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Alphabet

In 1996 begonnen Larry Page en Sergey Brin een onderzoeksproject dat in 1998 de oprichting van Google betekende. De oprichters vonden een systeem uit waarbij servers op basis van een zoekopdracht van de gebruiker het internet afzochten. Het moederbedrijf heet sinds 2015 Alphabet. Google en haar onderdelen als Youtube, Android en Google Search blijven uiteraard nog altijd bestaan.

Het grootste verdienmodel van Alphabet is ook nog steeds Google. Het bedrijf verdient haar geld door de verkoop van uiteenlopende diensten als advertenties en betalingen rondom zoekopdrachten. Naast Google bezit Alphabet ook het bedrijfsonderdeel Other Bets. Bij elkaar bezit Alphabet ruim 400 bedrijven en werken er inmiddels meer dan 119.000 medewerkers bij het moederbedrijf.

Other Bets is de afdeling die vooral zorgt voor onderzoek, ontwikkeling en innovatieprojecten in de technologiesector. Dit wordt onder andere gefinancierd door de opbrengsten vanuit Google. Zo investeert Alphabet onder andere in het steeds populairder wordende Artificial Intelligence (Google AI) en zelfsturende auto’s (Waymo). Volgens analysten kunnen ze hier in de toekomst veel profijt van hebben.

Het aandeel Google ging in 2004 naar de Nasdaq. De notering van het aandeel stond op 85 dollar en is sindsdien enorm gestegen. Het aandeel Google werd in 2015 overgezet naar het aandeel Alphabet maar heeft de ticker GOOG behouden. Sinds 2016 zijn de aandelen opgesplitst in drie klassen: Alphabet A, B en C. Alphabet A aandelen hebben één stemrecht en worden evenals de Alphabet C aandelen op de beurs verhandeld. De oprichters van Alphabet hebben nagenoeg alle Alphabet B aandelen, die niet op de beurs worden verhandeld, in hun bezit. De Alphabet C aandelen zijn overwegend voor particulieren beschikbaar en deze aandeelhouders hebben geen stemrecht.

Door de grote omzetten die het bedrijf al jaren boekt, blijft de koers continue stijgen. Ook gedurende de COVID-19 pandemie steeg het gebruik van Google, Youtube en Google Cloud zowel bij particulieren als bedrijven. Dat biedt goede vooruitzichten voor het aandeel Alphabet. Daarnaast investeert Alphabet dus flink in innovatie, waardoor het aandeel Alphabet op de lange termijn dus een zeer geschikte keuze om aan de portefeuille toe te voegen.

Alphabet aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Alphabet /symbool: ‘GOOGL’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.