Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Amazon Aandelen

Amazon Aandelen

amazon aandelen kopen, aandeel amazon kopen, amazon koers

Wil je beleggen in Amazon aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Amazon aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Amazon. Ook kun je hier de actuele Amazon koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse e-commercebedrijf staan genoteerd aan de technologiebeurs NASDAQ (NDQ) en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Amazonis te vinden onder het ticker symbool: ‘AMZN’

Waar kan je Amazon aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Amazon aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Amazon aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Amazon aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Amazon?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Amazon? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Amazon is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Amazon uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Amazon?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Amazon. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Amazon

In 1994 richtte Jeff Bezos het e-commerce bedrijf Amazon op. Dit was in eerste instantie met als doel online boeken te verkopen. Amazon benoemde zich al snel tot ’s werelds grootste boekwinkel. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Seattle.

Het verging de startup niet zonder vallen en stoten en werd zeker door beleggers ten tijde van beursgang sceptisch bekeken, maar wist zich toch in de jaren die daarop volgden steeds beter in de markt te zetten. Amazon boekte dan ook in 2003 voor het eerst winst en de omzet steeg in de jaren daaropvolgend ook aanzienlijk.

Amazon heeft keer op keer laten zien dat innovatie van groot belang is bij de groei van een bedrijf. Zo zijn er door de jaren heen uiteenlopende nieuwe markten aangeboord waarvan een van de bekendere Amazon Music, Amazon Studios en Amazon Prime zijn. Steeds meer technologiebedrijven bieden services of diensten waar maandelijks voor kan worden betaald, zo ook Amazon. Dit zorgt voor een continue inkomstenbron voor het bedrijf.

Het aandeel Amazon ging in mei 1997 voor 18 dollar naar de beurs (Nasdaq) onder de ticker AMZN. Deze waarde steeg aan het einde van de eerste beursdag naar 23,5 dollar waardoor het bedrijf een hoge waardering van 550 miljoen dollar kreeg. Na Apple was Amazon het tweede bedrijf dat een beurswaarde van 1 biljoen dollar wist te verwerven.

Vandaag de dag biedt Amazon wereldwijd zo’n 400 miljoen producten via haar online platform aan. Dat maakt het de ‘one-stop-shop’ voor velen en brengt een enorm gebruikersgemak met zich mee. Het feit dat onze wereld zich overwegend online afspeelt en Amazon daar goed op inspeelt, maakt het aandeel Amazon erg aantrekkelijk, nu en in de toekomst. Daarnaast blijft het aandeel Amazon nog altijd stijgen in prijs en daarmee dus ook in waarde over een aantal jaar. Nu instappen kan dus zijn vruchten afwerpen.

Amazon aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Amazon /symbool: AMZN
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.