Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » AMD Aandelen

AMD Aandelen

amd aandelen kopen, aandeel amd koers

Advanced Micro Devices (AMD) ontwikkelt en integreert microprocessoren en videokaarten voor intelligente apparaten, waaronder computers, cloud servers en gameconsoles, en staat bij de nieuwe generatie vooral bekend om zijn high-end gaming en mining processors. Heb je interesse in AMD aandelen kopen?

Op deze pagina ontdek je hoe je AMD aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in AMD. Ook kun je hier de actuele AMD koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse multinationaal halfgeleiderbedrijf staan genoteerd aan de NASDAQ en wordt verhandeld in dollars. Het aandeel AMD is te vinden onder het ticker symbool: ‘AMD’

Waar kan je AMD aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je AMD aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van AMD aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven AMD aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in AMD?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel AMD? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel AMD is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in AMD uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel AMD?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel NIO. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over AMD

Advanced Micro Devices (AMD) werd in 1969 opgericht door Jerry Sanders, Edwin Turney, John Carey, Sven Simonsen, Jack Gifford, Frank Bote, Jim Giles en Larry Stenger. In datzelfde jaar vestigde de groep zich in Sunnyvale, Californië, en produceerde AMD de eerste geïntegreerde schakeling ooit, de AM9300.

AMD ontwerpt en integreert technologieën voor slimme apparaten zoals computers en spelconsoles. Het bedrijf richt zich op processoren, chipsets en grafische kaarten. AMD’s concurrenten zijn onder andere Intel en Nvidia. Intel is al geruime tijd haar grote rivaal, terwijl Nvidia met name een concurrent is wat betreft grafische kaarten. AMD doet het zowel in de markt voor grafische kaarten en de GPU-markt erg goed.

Daarnaast heeft de AMG-groep enkele partnerschappen gesloten. In 2015 heeft AMD een joint venture opgericht met de Fujitsu Microelectronics Group om activiteiten op het gebied van de assemblage en het testen van halfgeleiders te combineren. En in 2016 heeft het bedrijf een joint venture opgericht met THATIC. Dit is een investeringsfonds waarvan van de Chinese Academie van Wetenschappen eigenaar is. Het getekende contract is voor een licentieovereenkomst die 293 miljoen dollar opbrengt voor AMD. AMD voorziet THATIC van octrooien voor serverchips die zijn aangepast aan de Chinese markt.

AMD staat sinds 2 januari 2015 aan de NASDAQ genoteerd. In de jaren daarvoor, van 1979 tot 2014, stond AMD genoteerd aan de NYSE.

Het aandeel AMD staat bekend om haar grote koersbewegingen. Na de dot com bubbel en in de financiële crisis zakte het aandeel bijvoorbeeld hard weg. Daarnaast is het aandeel sterk gelieerd aan populaire thema’s zoals gaming, artificial intelligence en cryptocurrencies. Het bedrijf denkt namelijk op het gebied van cryptocurencies mee met de zogenaamde miners en brengt continue nieuwe processoren op de markt die kunnen helpen bij de mining activiteiten. Wanneer steeds meer mensen gaan minen, stijgt uiteraard de vraag naar processoren wat gunstig is voor AMD. In tijden van schaarste of door misstappen van Intel kan het bedrijf echter enorme koerssprongen maken. Dit heeft in het verleden ook gezorgd voor een vergroting van het marktaandeel van AMD. Daardoor is het aandeel AMD een zeer interessante investering.

AMD aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel AMD /symbool: AMD
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.