Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Apple Aandelen

Apple Aandelen

apple aandelen kopen

Wil je beleggen in Apple aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Apple aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Apple. Ook kun je hier de actuele Apple koers raadplegen. Het Amerikaanse computersoftware bedrijf heeft gekozen voor een beursnotering op de NASDAQ (NDQ). Apple aandelen worden verhandeld in dollars en staan genoteerd onder het symbool ‘AAPL’.

Waar kan je Apple aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Apple aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Apple aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening/ account te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Apple aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Apple?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Apple? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Apple is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Apple uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Apple?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Apple. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Apple Inc

Apple Inc. werd in April 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. De focus van het bedrijf lag in de jaren daarna voornamelijk op het maken van pc’s, in het specifiek de Apple II; een van de eerste succesvolle personal computers ter wereld.

Steve Jobs en Steve Wozniak vertrokken beide in 1985. Vanaf dat moment ging het wat minder met Apple en verloor het bedrijf marktaandeel. In 1997 kwam Steve Jobs terug, kocht Apple het door Steve na zijn vertrek opgerichte NeXT en krabbelde Apple met een investering van 160 miljoen dollar van Microsoft weer op. Vervolgens werd de iMac in 1998 geïntroduceerd, werd Steve Jobs in 2000 CEO van Apple en opende Apple in 2001 haar eerste winkels. Sinds Steve Job’s vertrek en overlijden in 2011 is Tim Cook de huidige CEO. Het hoofdkantoor is gevestigd in het bekende ‘Silicon Valley’.

De beursgang van Apple in december 1980 zorgde ervoor dat Apple meer dan 100 miljoen dollar ophaalde. Vanaf dat moment waren de jaren van Apple op de beurs een groot succes. Door de introductie van nieuwe features en de juiste inzet van marketing, groeide de waarde van Apple enorm en wist het bedrijf in augustus 2018 een beurswaarde van 1000 miljard dollar te noteren. Het aandeel Apple vind je in de Dow Jones Industrial, de S&P 500 en de Nasdaq 100 indices.

Apple heeft zich naast de productie van de iMac uitgebreid naar een producent van uiteenlopende consumentenelektronica. De introductie van de iPod gaf Apple een leidende rol in de technologische sector. Hierna volgden de nog altijd populaire iPhone en iPad. Daarnaast ontwikkelt Apple haar eigen macOs software dat op de Apple apparaten draait.

Het aantal actieve Apple producten in de wereld blijft groeien. Mensen willen efficiënter vanuit huis kunnen werken en investeren in elektronica die ze daarbij kan ondersteunen. Ook Apple’s cloud diensten dragen hier hun steentje aan bij, waardoor de omzet zal blijven stijgen en daarmee ook de waarde van het aandeel Apple. Beleggen in Apple is al jaren een goede optie en het aandeel blijft in een stijgende lijn presteren.

Apple aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Apple /symbool: AAPL
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.