Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Disney Aandelen

Disney Aandelen

Disney aandelen kopen, aandeel Disney koers

Wil je beleggen in Disney aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Disney aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Disney. Ook kun je hier de actuele Disney koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse entertainment en media bedrijf staan genoteerd aan de Amerikaanse New York Stock Exchange en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Disney is te vinden onder het ticker symbool: ‘DIS’

Waar kan je Disney aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Disney aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Disney aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Disney aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Disney?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Disney? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Disney is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Disney uit te proberen met een gratis demo-account.

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Disney?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Disney. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Disney 

The Walt Disney Company, in de volksmond Disney genoemd, werd oorspronkelijk opgericht op 16 oktober 1923 door de broers Walt en Roy O. Disney als de “Disney Brothers Cartoon Studio”. Het opereerde in eerste instantie ook onder de namen “The Walt Disney Studio” en “Walt Disney Productions” voordat het officieel in 1986 haar naam veranderde in The Walt Disney Company.

De doorbraak van Walt Disney en zijn bedrijf kwam in 1923, toen hij een reeks tekenfilms van Alice Comedies verkocht aan een distributeur. Hierna volgden onder andere de bekende Mickey Mouse tekenfilms. En terwijl tekenfilms steeds populairder werden, ondervonden de medewerkers bij Disney dat de vraag naar merchandise van de karakters een extra bron van inkomen opleverde. Al snel werden er Mickey Mouse pennen, poppen, tandenborstels en andere objecten verkocht.

De jaren die volgden, maakte Disney vele andere bekende tekenfilms als Pinocchio, Dumbo en Bambi. In 1950 maakte het bedrijf de eerste complete live action film en ontstond de Mickey Mouse Club op televisie. Walt Disney wilde altijd meer bereiken in zijn leven. Toen zijn films en televisieprogramma’s succesvol werden, voelde hij een verlangen om zich te richten op andere doelen, namelijk pretparken. Dit was eerste teken van het ontstaan van Disneyland. Na een aantal jaren van plannen en bouwen, opende het park op 17 juli 1955.

Het aandeel Disney wordt sinds november 1957 verhandeld aan de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker DIS. Sinds 1991 maakt het ook deel uit van de Dow Jones Industrial Average.

Vandaag de dag is The Walt Disney Company, samen met haar dochterondernemingen een toonaangevende, gediversifieerde internationale familie-entertainment- en mediaonderneming die Disney-parken, ervaringen en producten omvat. Samen focussen ze zich op de distributie van Disney-media en entertainment en onderhouden ze drie contentgroepen – Studios, General Entertainment en Sports – gericht op het ontwikkelen en produceren van content voor de ‘Direct-to-Consumer’ divisie en streaming platform Disney+.

De goede reputatie, de aankoop van Marvel Studios Entertainment in 2009, mooie groeicijfers, en de stijgende populariteit van het streamingplatform Disney+, maken het een slimme keuze om te investeren in aandelen Disney.

Disney aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Disney /symbool: DIS
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.