Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Facebook Aandelen

Facebook Aandelen

Facebook aandelen kopen, aandeel facebook kopen, facebook koers

Wil je beleggen in Facebook aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Facebook aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Facebook. Ook kun je hier de actuele Facebook koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse social media technologiebedrijf staan genoteerd aan de technologiebeurs NASDAQ (NDQ) en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Facebook is te vinden onder het ticker symbool: ‘FB’

Waar kan je Facebook aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Facebook aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Facebook aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening/ account te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Facebook aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Facebook?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Facebook? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Facebook is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Facebook uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Facebook?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Facebook. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Facebook

In 2004 werd het bedrijf Facebook opgericht door Mark Zuckerberg. Hij studeerde op dat moment psychologie en bedacht het nu immens populaire social media platform Facebook. De oprichting is een veelbesproken verhaal, wat zelfs werd verfilmd (The Social Network). In eerste instantie werd het lidmaatschap van Facebook beperkt tot Mark’s medestudenten aan Harvard. Dit werd later uitgebreid naar andere scholen over heel Amerika. De site werd in september 2006 geheel openbaar gesteld, waarna iedereen zich kon registeren. Via dit platform kunnen gebruikers over de hele wereld in contact komen en blijven met vrienden, familie en kennissen.

In 2019 had Facebook meer dan 2,5 miljard actieve gebruikers. Vandaag de dag kun je Facebook voor uiteenlopende doeleinden gebruiken, zowel als particulier als ondernemer. Als gebruiker deel je jouw informatie en handelingen op het platform en als ondernemer kan je hier gebruik van maken door op een slimme manier jouw advertentieruimte te kopen op Facebook.

Het aandeel Facebook ging in mei 2012 voor 38 dollar per aandeel naar de beurs. De koers daalde hierna echter vrij snel naar 19 dollar per aandeel, maar wist dit in 2013 alweer op te halen naar 38 dollar en hoger.

Het aandeel Facebook daalde aanzienlijk in 2018 toen bekend werd dat Facebook had verzuimd de data van tientallen miljoenen gebruikers onvoldoende te hebben afgeschermd. Het bedrijf dat betrokken was bij deze bescherming werd ook gelinkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump in 2016. Dit zorgde er direct voor dat het gebruikersaantal minder steeg dan verwacht en in Europa zelfs daalde. Door het verplicht aanscherpen van de privacy zijn ook de kosten voor Facebook flink omhooggeschoten.

Door slim te investeren in andere bedrijven als Whatsapp en het steeds populairder wordende Instagram, weet Facebook nog steeds goed omzet te genereren. Adverteerders zijn door de jaren heen bereid geworden steeds meer geld te betalen voor advertenties op sociale netwerken. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat Facebook een flinke winst kan genereren. De aankoop van het aandeel Facebook is dan ook geen slechte keuze. Met haar nieuwe verdienmodellen Instagram en Whatsapp is beleggen in Facebook en slimme zet.

Facebook aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Facebook /symbool: FB
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.