Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » GameStop Aandelen

GameStop Aandelen

GameStop aandelen kopen, aandeel gamestop koers

Wil je beleggen in GameStop aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je GameStop aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in GameStop. Ook kun je hier de actuele GameStop koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse retailer van videogames, consumentenelektronica en gaming-merchandise staan genoteerd aan de Amerikaanse New York Stock Exchange (NYSE) en worden verhandeld in dollars. Het aandeel GameStop is te vinden onder het ticker symbool: ‘GME’

Waar kan je GameStop aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je GameStop aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van GameStop aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven GameStop aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in GameStop?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel GameStop? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel GameStop is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in GameStop uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel GameStop?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel GameStop. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over GameStop

GameStop begon in 1984 met haar eerste computerspellenwinkel onder de naam Babbage’s, vernoemd naar Charles Babbage. Het begon met de verkoop van spellen voor de Atari. Het assortiment breidde in 1987 uit toen het bedrijf ook Nintendo-spellen ging verkopen. In 1988 ging Babbage’s naar de beurs.

Het bedrijf werd in 1999 gekocht door boekhandel Barnes & Noble, welke ook Funco overnam. Babbage’s werd daarbij een dochteronderneming van Funco en beide werden in 2000 samengevoegd en hernoemd naar GameStop, in afwachting van een beursgang.

GameStop werd in 2002 geïntroduceerd op de beurs, waarbij Barnes & Noble controle hield over de nieuwe N.V. met 67% van de uitstaande aandelen en 95% van de stemgerechtigde aandelen. De introductieprijs van het aandeel GameStop was 18 dollar en er werden ruim 27 miljoen aandelen verkocht. Barnes & Nobles behield tot oktober 2004 een grootaandeel in GameStop, waarna GameStop een onafhankelijk bedrijf werd.

GameStop kocht in 2005 EB Games, waarmee het kon uitbreiden naar Europa, Canada en Oceanië. Hierna volgden in 2008 nog meerdere overnames van onder andere Free Record Shop winkels in Noorwegen en het Franse Micromania.

Eind 2016 kreeg GameStop het wat moeilijker door de opkomst van het digitale aanbod van spellen, waardoor het bedrijf een verkoopdaling van ruim 16% moest verwerken. De daling zette in de jaren die hierop volgden voort, winkels moesten sluiten en het aandeel had hier ook last van. Daarentegen werd er wel geïnvesteerd in het openen van nieuwe winkels gericht op technologiemerken en verzamelobjecten, een markt waar groei in zit.

In 2020, tijdens de COVID-19 pandemie nam de populariteit van computerspellen enorm toe. Daar kon het aandeel GameStop ook goed van profiteren. Het bedrijf haalt het grootste deel van haar omzet, bijna 70%, nog altijd uit de Verenigde Staten. De Europese, Australische en Canadese markt zijn goed voor de overige omzet.

Nu GameStop aandelen kopen, kan vruchtbaar zijn voor de toekomst. Het bedrijf wil namelijk steeds meer inkomen halen uit de online verkoop van haar producten. GameStop ziet hierin al een sterke groei, welke zich nog langere tijd zal voortzetten.

GameStop aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel GameStop /symbool: ‘GME’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.