Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Google Aandelen

Google Aandelen

Google aandelen kopen, aandeel google kopen

Wil je beleggen in Google aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Google aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Google. Ook kun je hier de actuele Google koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse technologiebedrijf staan genoteerd aan de NASDAQ (NDQ) en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Google is te vinden onder het ticker symbool: ‘GOOGL’

Waar kan je Google aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Google aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Google aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening/ account te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Google aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Google?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Google? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Google is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Google uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Google?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Google. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Google

In september 1998 werd het bedrijf Google door Larry Page en Sergey Brin opgericht. Het bedrijf begon echter al in 1996 als onderzoeksproject van de twee heren. Google maakt sinds 2015 onderdeel uit van moederbedrijf Alphabet. Hieruit volgde een herverdeling waardoor Alphabet ook de beursnotering van Google in oktober 2015 ook overnam. Vanaf groeit de omzet en de omvang van Google gestaag.

Google is een van de grootste bedrijven ter wereld. Het meest bekende online hulpmiddel, Google Search, is eigenlijk wel het paradepaardje van het bedrijf. Hiermee is heeft het bedrijf naam gemaakt. Doordat het ook andere bedrijven bezig, laat Google zien dat het bedrijf altijd blijft innoveren. Google is onder andere eigenaar van het populaire YouTube en Android.

In augustus 2004 werd Google beursgenoteerd aan de Nasdaq. De aandelen Google werden verkocht voor 85 dollar per aandeel. Dit was een aanzienlijk lager bedrag dan waarmee het bedrijf ze aanvankelijk wilde introduceren (108-135 dollar per aandeel). De prijs van het aandeel Google ligt momenteel vrij hoog met 1000 dollar per aandeel. Door gebruik te maken van aandelensplitsing, kan Google makkelijker haar aandelen verhandelen.

Google is nog altijd wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine op internet en daarmee marktleider. Door de verkoop van advertentieruimte op deze zoekmachine, vergaart Google een groot deel van haar omzet. Datzelfde geldt voor het bekende en veelgebruikte videoplatform YouTube.

Daarnaast is Android, een besturingssysteem voor mobiele telefoons, een enorm groot succes. Google heeft met de aankoop hiervan slim ingespeeld op de alsmaar stijgende lijn in smartphone gebruikers. Het besturingssysteem heeft een marktaandeel van 80% en telt meer dan een miljard actieve gebruikers.

Google is een zeer gezond en winstgevend bedrijf, waardoor het kan lonen om nu aandelen Google te kopen. Het bedrijf heeft potentie tot verdere groei, door haar constante innovaties die ook door moederbedrijf Alphabet worden ingezet.

Google aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Google /symbool: GOOGL
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.