Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » IBM Aandelen

IBM Aandelen

IBM aandelen kopen, aandeel IBM kopen, IBM koers

Wil je beleggen in IBM aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je IBM aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in IBM. Ook kun je hier de actuele IBM koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse technologiebedrijf staan genoteerd aan de Amerikaanse New York Stock Exchange en worden verhandeld in dollars. Het aandeel IBM is te vinden onder het ticker symbool: ‘IBM’

Waar kan je IBM aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je IBM aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van IBM aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven IBM aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in IBM?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel IBM? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel IBM is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in IBM uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel IBM?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel IBM. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over IBM

International Business Machines, beter bekend als IBM, is internationaal marktleider in de informatietechnologie sector. Het Amerikaanse bedrijf werd in 1911 opgericht als Computing Tabulating Recording Company (CTR). In 1924 veranderde dit in IBM: het sinds jaar en dag bekende ‘big blue’, herkenbaar aan het kenmerkende blauwe logo en de omvang van het bedrijf. Het hoofdkantoor van IBM is gevestigd in New York en wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 300.000 werknemers.

Vanaf de oprichting van het bedrijf zijn er veel technologische ontwikkelingen vanuit IBM op de markt gebracht. Dit varieert van de machine die ponskaarten print en elektronische rekenmachines tot de programmeertaal Fortran en de eerste mainframe computer, de IBM 1401. Veel bekender zijn de diskette en de streepjescode die in respectievelijk 1967 en 1970 werden geïntroduceerd. De personal computers volgden snel waarin IBM haar marktleiderschap snel uitbreidde. Deze pc-afdeling werd in 2004 verkocht aan Lenovo.

Vandaag de dag houdt IBM zich bezig met activiteiten verdeeld over vijf afdelingen: Cloud & Cognitive Software, Global Technology Services, Global Business Services, Systems en Global Financing. De eerste twee genereren ongeveer twee derde van de omzet van IBM. Wereldwijd maakt en verkoopt IBM uiteenlopende hardware en software. Daarnaast levert het bedrijf IT-infrastructuur oplossingen en adviseert IBM haar klanten.

IBM staat sinds 1924 genoteerd aan de New York Stock Exchange. Daarvoor stond het aan de beurs genoteerd als C-T-R sinds 1911. Eind 2021 wil IBM haar afdeling Services afsplitsen met een eigen beursnotering.

Het bedrijf speelt een leidende rol in de ontwikkeling en innovatie op IT-gebied. IBM vraagt continue patenten aan op haar eigen ontwikkelingen en heeft een grote portefeuille op het gebied van intellectueel eigendom. Dit geeft IBM een sterke positie ten opzichte van de concurrentie.

IBM schafte recentelijk Red Hat aan. Dit bedrijf biedt clouddiensten aan. Hiermee wil IBM haar positie op de cloudmarkt versterken wat een goede zet is. Clouddiensten zijn sinds de COVID-19 pandemie steeds belangrijker geworden en winnen veel grond in de technologiesector. Dat maakt beleggen in IBM een waardige keuze door de kans op hogere omzet en dividend.

IBM aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel IBM /symbool: ‘IBM’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.