Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Intel Aandelen

Intel Aandelen

Intel aandelen, Aandeel intel koers

Wil je beleggen in Intel aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Intel aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Intel. Ook kun je hier de actuele Intel koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse multinational en technologiebedrijf staan genoteerd aan de NASDAQ en wordt verhandeld in dollars. Het aandeel Intel is te vinden onder het ticker symbool: ‘INTC’

Waar kan je Intel aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Intel aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Intel aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Intel aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Intel?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Intel? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Intel is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Intel uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Intel?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Intel. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Intel 

Het bekende bedrijf Intel Corporation, werd in 1986 in Mountain View in de Verenigde Staten opgericht. Het hoofdkantoor van Intel is gevestigd in Santa Clara, eveneens in de Verenigde Staten. Sinds de enorme stijging in populariteit van de computersector is Intel in 1991 al een grote naam in de technologie en staat het bedrijf vandaag de dag nog steeds bekend als ‘s werelds grootste fabrikant van microprocessoren. Daarnaast produceert Intel ook microchips, grafische processoren, moederborden en flash-geheugens. Intel’s klanten zijn veelal grote bedrijven met datacenters, IT-systemen, leveranciers van pc’s, producenten van medische apparaten en verkopers van kleine apparaten als smartphones en tablets.

Het aandeel Intel werd nog in de jaren 80 geïntroduceerd op de beurs en wel voor een prijs van 0,50 dollar. Daar zat al snel een stijgende lijn in waarbij het aandeel in 1996 ongeveer 7 dollar waard was en na een flinke piek in 2000 maar liefst een waarde van 73 dollar behaalde. Het aandeel Intel staat vandaag de dag genoteerd op de Nasdaq Global Select Market. Daarnaast maakt Intel deel uit van de Nasdaq 100 beursindex.

De processortechnologie sector is een zeer winstgevende maar ook zeer concurrerende bedrijfssector vanwege de mogelijkheden die het biedt voor groei en constante innovatie. Intel onderscheidt zich van haar concurrentie door haar ontwikkelings- en groeistrategie. Deze strategie heeft Intel gebaseerd op een proces van integratie van upstream- en downstreamactiviteiten.

Ieder jaar weet Intel haar aanwezigheid op de markt te vergroten door meerdere bedrijven te kopen. Zodoende beschikt ze over de middelen en kennis om continue innovatieve oplossingen te ontwikkelen en zodoende relevant te blijven. Naast het feit dat Intel nog altijd marktleider is in de alsmaar groeiende technologische sector, zijn de algemene ontwikkelingen in de elektronische industrie aantrekkelijke feiten om te overwegen Intel aandelen te kopen.

Intel aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Intel /symbool: INTC
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.