Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Microsoft Aandelen

Microsoft Aandelen

Microsoft aandelen kopen, aandeel microsoft kopen, microsoft koers

Wil je beleggen in Microsoft aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Microsoft aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Microsoft. Ook kun je hier de actuele Microsoft koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse technologiebedrijf staan genoteerd aan de NASDAQ (NDQ) en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Microsoft is te vinden onder het ticker symbool: ‘MSFT’

Waar kan je Microsoft aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Microsoft aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Microsoft aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening/ account te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Microsoft aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Microsoft?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Microsoft? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Microsoft is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Microsoft uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Microsoft?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Microsoft. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Microsoft

Het Amerikaanse Microsoft werd op 4 april 1975 opgericht met Bill Gates als CEO. Het bedrijf heeft haar bestaan en marktleiderschap te danken aan het besturingssysteem MS-DOS. In 1984 bracht Microsoft een grafische uitbreiding van MS-DOS uit, genaamd Microsoft Windows.

In maart 1986 ging het aandeel Microsoft naar de NASDAQ beurs. Het aandeel werd aangeboden voor 21 dollar per aandeel. Het bedrijf groeide vervolgens uit tot het op één na grootste bedrijf ter wereld met een waardering van meer dan 400 miljard dollar.

Vier jaar later, in 1990, bracht Microsoft haar eerste softwarepakket voor kantoren uit. Het werd Microsoft Office genoemd en was bedoeld om meerdere applicaties als Microsoft Word en Microsoft Excel samen te voegen in één pakket.

Na de explosieve groei van de smartphone industrie kon Microsoft natuurlijk niet achter blijven ten opzichte van de concurrentie en introduceerde het bedrijf de Windows Phone. Al snel volgde de Surface in 2012, de eerste computer die Windows zelf op de markt bracht. Uiteindelijk verzorgt Microsoft met haar Windows 10 in 2014 één enkel platform.

Ook op het gebied van clouddiensten bleef Microsoft niet achter met Microsoft OneDrive. Dit is tot op de dag van vandaag een groot succes, mede dankzij de stijgende vraag in digitale opslag, waardoor de gebruikersaantallen nog altijd oplopen.

Microsoft heeft in 2020 haar activiteiten opgesplitst in drie onderdelen, Productivity and Business Processes, Intelligent Cloud en More Personal Computing. Ieder onderdeel draagt evenveel bij aan Microsofts omzet en resultaat. Van die omzet geeft Microsoft jaarlijks zo’n 13 procent uit aan Research & Development.

Naast software produceert Microsoft ook hardware als Xbox, Kinect en Microsoft PixelSense. Ook Microsofts online diensten als het bekende Outlook.com, MS Teams en Xbox live worden wereldwijd gebruikt.

Microsofts positionering op de wereldmarkt maakt een investering in het aandeel Microsoft zeer aantrekkelijk. Het is dan ook goed om te weten dat het bedrijf een van ’s werelds vijf grootste bedrijven is qua kapitaalwaarde. Dit kan Microsoft inzetten in onderzoek en innovaties om zo de concurrentiepositie te versterken en is een enorm pluspunt van het aandeel Microsoft.

Microsoft aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Microsoft /symbool: MSFT
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.