Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Moderna Aandelen

Moderna Aandelen

Moderna aandelen, aandeel moderne koers

Wil je beleggen in Moderna aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Moderna aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Moderna. Ook kun je hier de actuele Moderna koers raadplegen. Het Amerikaanse farmaceutisch en biotechnologiebedrijf staat genoteerd op verschillende internationale beurzen, waaronder de Amerikaanse beurs NASDAQ (NDQ) en de Franse beurs Borse Frankfurt (FRA). Moderna aandelen worden verhandeld in euro’s en dollars en staan genoteerd onder het symbool MRNA en 0QF.

Waar kan je Moderna aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Moderna aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Moderna aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij deze broker.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Moderna aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Moderna?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Moderna? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Moderna is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Moderna uit te proberen met een gratis demo-account. 

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Moderna?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Moderna. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Moderna Inc.

Moderna Inc is een Noord-Amerikaans farmaceutisch en biotechnologiebedrijf met haar hoofdkantoor in Cambridge, Massachusetts. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccintechnologieën op basis van boodschapper-RNA (mRNA). Het bedrijf werkt onder andere aan vaccins voor auto- immuunziekten, infectieziekten, immuno-oncologie en cardiovasculaire ziekten.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht als Moderna Therapeutics, met als doel het onderzoek van stamcelbioloog Derrick Rossi te commercialiseren. De medeoprichters van Moderna zijn Noubar Afeyan, Robert Langer en Kenneth Chien. De naam van het bedrijf werd in augustus 2018 veranderd in Moderna. Vandaag de dag heeft Moderna meer dan 1000 medewerkers die werken aan de toekomst van mRNA.

Moderna is een aantal strategische partnerschappen met toonaangevende namen in de sector aangegaan, waaronder met Vertex Pharmaceuticals, AstraZeneca en Merck & Co. Moderna werkte in 2020 ook samen met Lonza Group en Catalent voor de productie van haar COVID-19-vaccin kandidaat mRNA-1273. Eind 2020 had het bedrijf twaalf programma’s in klinische proeven en in totaal 23 ontwikkelingskandidaten.

De langverwachte beursgang van Moderna (IPO) vond plaats in december 2018, waarbij het bedrijf 26,3 miljoen aandelen verkocht voor 23 dollar per stuk. Op dat moment was Moderna de grootste biotech IPO ooit. Moderna aandelen zijn genoteerd op de Nasdaq Stock Market onder de ticker MRNA. Het bedrijf is ook een bestanddeel van de NASDAQ-100 Index.

Het aandeel MRNA was in 2020 een van de best presterende aandelen op de Amerikaanse markt. Dit was mede te danken aan het stijgende enthousiasme van beleggers rondom de veelbelovende COVID-19 vaccin kandidaat van Moderna. Het bedrijf is ervan overtuigd dat het gebruik van mRNA als geneesmiddel het proces van het ontdekken, ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen aanzienlijk kan verbeteren. Dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

Moderna aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Moderna / Symbool: MRNA of 0QF
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.