Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » NIO Aandelen

NIO Aandelen

Nio aandelen kopen, Nio koers, beleggen in NIO

NIO wordt ook wel de Tesla Killer genoemd, en dat is niet voor niets. Het Chinese autofabrikant NIO ontwikkeld elektrische auto’s voor de toekomst en heeft plannen om zijn auto’s over de gehele wereld te verkopen. Wil je beleggen in NIO aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je NIO aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in NIO. Ook kun je hier de actuele NIO koers raadplegen. De Chinese autofabrikant heeft gekozen voor een beursnotering op de Amerikaanse New York Stock Exchange (NYSE). NIO aandelen worden verhandeld in dollars en staan genoteerd onder het symbool ‘NIO’.

Waar kan je NIO aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je NIO aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van NIO aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven NIO aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in NIO?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel NIO? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel NIO is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in NIO uit te proberen met een gratis demo-account. 

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel NIO?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel NIO. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over NIO

NIO is een autofabrikant met haar hoofdkantoor in Shanghai, China en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van elektrische voertuigen (EV’s). Het bedrijf is daarnaast nauw betrokken bij het FIA Formule E-kampioenschap, de eerste volledig elektrische raceserie met één zitplaats. NIO heeft een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in de Verenigde Staten, productie- en softwarecentra in China en ontwerpcentra in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

NIO werd in november 2014 opgericht door William Li, de voorzitter van de bedrijven Bitauto en NextEV. Verschillende bedrijven hebben na deze lancering in NIO geïnvesteerd, waaronder Tencent, Temasek, Baidu, Sequoia, Lenovo en TPG. De NIO EP9, het eerste model sportwagen, debuteerde op dezelfde dag dat NIO werd opgericht. De Britse investeringsmaatschappij Baillie Gifford kocht in 2018 meer dan 11% van de aandelen van deze groep.

In oktober 2016 kondigde NIO aan dat het een “Autonomous Vehicle Testing Permit” heeft gekregen van de California DMV en zou beginnen met testen op de openbare weg onder de richtlijnen van het “Autonomous Vehicle Tester Program” als onderdeel van haar autonome voertuigprogramma.

In mei 2018 opende NIO haar eerste batterijwisselstation in het Nanshan-district van Shenzhen, Guangdong in China. Het batterijwisselstation kreeg de naam “Power Swap Station” en bij dit station zijn alleen batterijen voor ES8-auto’s verkrijgbaar.

Samen met partners Contemporary Amperex Technology Co., Hubei Science Technology Investment Group Co. en een dochteronderneming van Guotai Junan International Holdings Limited lanceerde NIO in augustus 2020 “Battery as a Service” (BaaS).

In september 2018 bracht NIO haar aandelen in de VS naar de beurs op de New York Stock Exchange voor 1,8 miljard dollar en 6,26 dollar per aandeel. Het bedrijf heeft daar de ticker NIO. Kort na deze beursgang schoot NIO omhoog en bereikte het aandeel van het bedrijf enkele dagen later een piek op 13,75 dollar. Omdat het NIO-aandeel genoteerd is in de Verenigde Staten, kan het profiteren van aanvullende financiering en tegelijkertijd bijdragen aan de internationale reputatie van het merk.

NIO is een van de beursgenoteerde ondernemingen die in de voorhoede van de revolutie van de elektrische voertuigen opereert.

NIO aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel NIO /symbool: NIO
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.