Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » NVIDIA Aandelen

NVIDIA Aandelen

NVIDIA aandelen, aandeel NVIDIA koers

NVIDIA is een fabrikant van grafische kaarten en ontwerper van grafische verwerkingseenheden (GPU’s). Wil je beleggen in NVIDIA aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je NVIDIA aandelen kunt kopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in NVIDIA. Ook kun je hier de actuele NVIDIA koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse computerchips fabrikant & technologiebedrijf staan genoteerd aan de NASDAQ en wordt verhandeld in dollars. Het aandeel NVIDIA is te vinden onder het ticker symbool: ‘NVDA’

Waar kan je NVIDIA aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je NVIDIA aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van NVIDIA aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven NVIDIA aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in NVIDIA?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel NVIDIA? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel NVIDIA is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in NVIDIA uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel NVIDIA?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel NVIDIA. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over NVIDIA

Het Amerikaanse NVIDIA werd opgericht in 1993 door Jensen Huang, Chris Malachowsky en Curtis Priem.Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt programmeerbare grafische processoren en is hier marktleider in. Naast processoren biedt NVIDIA ook andere soortgelijke producten en bijbehorende software bij deze processoren. NVIDIA heeft inmiddels kantoren in zo’n 14 landen wereldwijd en rond de 14.000 medewerkers.

Het grootste deel van NVIDIA’s omzet wordt gegenereerd in de Verenigde Staten, Taiwan, China en Europa. Ook haar strategische partnerschappen in de automobiele sector, waaronder met Tesla Motors en Volvo, zijn zeer belangrijk geweest in de groei van het bedrijf en ook het aandeel NVIDIA. NVIDIA levert onder andere grafische chips aan grote bedrijven als Microsoft XBOX en Sony Playstation.

Door middel van miljoenen aan durfkapitaal financiering kon NVIDA enorm groeien op het moment dat de videogame markt explodeerde en daarmee de groeiende vraag naar snellere en krachtigere videokaarten kwam.

In januari 1999 vond de beursgang van het aandeel NVIDA plaats op de Nasdaq onder de ticker NVDA. Het aandeel NVIDIA was op dat moment 12 dollar waard. In 2020 was de prijs per aandeel 395 dollar. Het bedrijf maakt ook deel uit van de Nasdaq 100-index.

Vandaag de dag profiteert NVIDIA nog steeds van de stijgende vraag naar hoogwaardige videokaarten voor gaming. Zeker nu ontzettend veel huishoudens wereldwijd een groot deel van hun tijd thuis doorbrengen door de COVID-19 pandemie. Veel mensen hebben hun geld gestopt in (online) gaming, nu ze verplicht thuisblijven. De grafische chips van NVIDIA zijn in de gaming community zeer geliefd en daar profiteert het bedrijf van.

Naast de dominante positie van NVIDIA op de gaming markt, is het bedrijf ook een van de pioniers op het gebied van machine learning/Artificial Intelligence (AI). Het bedrijf experimenteert ook met AR en VR technologie; een veelbelovende technologie waar absoluut toekomst in zit. Begin daarom nu met investeren in het aandeel NVIDIA.

NVIDIA aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel NVIDIA /symbool: NVDA
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.