Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Palantir Aandelen

Palantir Aandelen

palantir aandelen kopen, aandeel palantir kopen, palantir koers

Wil je beleggen in Palantir aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Palantir aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Palantir. Ook kun je hier de actuele Palantir koers raadplegen. De aandelen van het Amerikaanse softwarebedrijf bedrijf staan genoteerd aan de Amerikaanse New York Stock Exchange en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Palantir is te vinden onder het ticker symbool: ‘PLTR’

Waar kan je Palantir aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Palantir aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Palantir aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Palantir aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Palantir?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Palantir? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Palantir is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Palantir uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Palantir?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Palantir. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Palantir Technologies

Palantir Technologies, een softwarebedrijf dat zich specialiseert in ‘big data analytics’, werd in 2003 opgericht door Peter Thiel, Stephen Cohen, Nathan Gettings, Alex Karp en Joe Lonsdale. Palantir begon aanvankelijk met het ontwikkelen van software voor de Amerikaanse inlichtingendienst welke helpt bij antiterrorisme operaties. Vervolgens breidde het bedrijf zich uit met het bouwen van softwaretoepassingen voor commerciële ondernemingen. Deze softwaretoepassingen van Palantir worden al door meer dan 125 klanten in 36 sectoren wereldwijd gebruikt.

Rond 2009 kreeg Palantir naamsbekendheid doordat haar software een Chinees spionagenetwerk blootlegde. Palantir heeft zich ontwikkeld tot een marktleider op het gebied van het in kaart brengen van terrorisme. Palantir biedt haar klanten, variërend van nationale en lokale overheden tot bedrijven in de gezondheidszorg en energiesector, softwaretoepassingen voor het analyseren, visualiseren en integreren van gegevens.

De beursintroductie van Palantir vond op 30 september 2020 plaats via een directe openbare aanbieding op de NYSE. Het bedrijf had sinds de oprichting in totaal 2,5 miljard dollar opgehaald en het aandeel Palantir opende ten tijde van beursgang met 10 dollar per aandeel.

Vandaag de dag richt Palantir zich op haar drie hoofdproducten: Palantir Gotham, Palantir Foundry en Palantir Apollo. Gotham wordt door analisten gespecialiseerd in terrorismebestrijding gebruikt, waarbij ze patronen kunnen identificeren in datasets en deze doorgeven aan defensie- en inlichtingendiensten. Foundry wordt door commerciële instellingen gebruikt om gegevens van grote projecten te interpreteren en beheren. Apollo is de leveringssoftware die Foundry en Gotham in de openbare cloud en daarbuiten aandrijft. De vraag naar goede data en de juiste technologie om moeilijke problemen te kunnen oplossingen is de basis van Palantir’s bestaan. Zolang de vraag blijft, en alsmaar groter wordt in de digitale wereld, zal het aandeel Palantir hier ook van profiteren.

Daarnaast is Palantir een van de vier grote technologiebedrijven die met de Amerikaanse NHS samenwerken om COVID-19-inspanningen te ondersteunen door software van Palantir Foundry te leveren. Palantir-technologie is tevens in verschillende andere landen gebruikt om COVID-19 besmettingen op te sporen en in te dammen. Deze ontwikkelingen heeft het aandeel Palantir een goede boost gegeven, waardoor nu Palantir aandelen kopen zeker de moeite waard is.

Palantir aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Palantir /symbool: ‘PLTR’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.