Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Tesla Aandelen

Tesla Aandelen

Tesla aandelen kopen, aandeel tesla koers

Beleggen in de bekendste producent van elektrische auto’s! Wil je beleggen in Tesla aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Tesla aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Tesla. Ook kun je hier de actuele Tesla koers raadplegen. De aandelen van de Amerikaanse elektrische autoproducent staan genoteerd aan de Amerikaanse beurs NASDAQ en wordt verhandeld in dollars. Het aandeel Tesla is te vinden onder het ticker symbool: ‘TSLA’

Waar kan je Tesla aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Tesla aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Tesla aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij deze broker.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Tesla aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Tesla?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Tesla? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Tesla is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Tesla uit te proberen met een gratis demo-account. 

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Tesla?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Tesla. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Tesla Motors Inc.

Tesla Motors Inc, is een Amerikaans bedrijf dat is vernoemd naar de elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla. Martin Eberhard en Marc Tarpenning richtten het bedrijf in 2003 op. Het doel bij de oprichting was het bewijzen dat elektrische auto’s beter, sneller, leuker en bovendien schoner zijn dan benzineauto’s. Een jaar later investeerde Elon Musk een groot bedrag en is nu de CEO van Tesla. Het hoofdkantoor van Tesla staat in Palo Alto, Californië.

De Tesla Roadster, de eerste auto van het bedrijf, werd gelanceerd in 2008 en was voorzien van Tesla’s eigen batterijtechnologie en elektrische aandrijflijn. Sindsdien heeft Tesla een breed aanbod aan andere elektrisch aangedreven voertuigen ontwikkeld en haar oplaadnetwerk wereldwijd uitgebreid. Tesla is echter niet alleen bekend van haar elektrische auto’s. Tegenwoordig bouwt Tesla niet alleen volledig elektrische voertuigen, maar ook oneindig schaalbare producten voor het opwekken en opslaan van duurzame energie, waaronder zonnepanelen. Daarnaast biedt het bedrijf superchargerstations en servicecentra voor voertuigen.

Tesla Motors heeft grote ambities met betrekking tot de automarkt. Tesla wil een monopolie creëren met de elektrische auto’s die ze produceren. Door haar ambities versnelt Tesla de wereldwijde transitie naar duurzame energie.

Tesla-aandelen worden op de NASDAQ verhandeld onder de ticker TSLA. Sinds de eerste notering op de beurs op 19 juni 2010, met een prijs van 17 dollar per aandeel, zijn de aandelen van Tesla in periodes zeer volatiel. De prijs van één aandeel is in de afgelopen jaren zelfs gestegen naar 1400 dollar. Omdat de koers van het aandeel in de jaren zo hard is gegroeid, besluit het bedrijf in augustus 2020 een aandelensplitsing door te voeren van 5-1. Tegelijkertijd werden er ook meer aandelen uitgegeven met diezelfde factor, waardoor de prijs van een aandeel dus werd verlaagd, zonder dat het totale nominale aandelenkapitaal verlaagd werd.

De vraag naar de producten van Tesla reflecteert in een exponentiële groei van de waardering van Tesla aandelen. Daarnaast weet CEO Elon Musk op een aantrekkelijke wijze zijn ideeën en visie voor een schonere samenleving in zijn presentaties te verkopen. Dat maakt het Tesla aandeel bijzonder tot de verbeelding sprekend.

Tesla aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Tesla /symbool: TSLA
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.