Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Amerikaanse aandelen » Uber Aandelen

Uber Aandelen

Uber aandelen kopen, aandeel Uber koers, koers uber technologies

Wil je beleggen in Uber aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Uber aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Uber. Ook kun je hier de actuele Uber koers raadplegen. Het Amerikaanse technologiebedrijf heeft gekozen voor een beursnotering op de Amerikaanse New York Stock Exchange (NYSE). Uber aandelen worden verhandeld in dollars en staan genoteerd onder het symbool UBER.

Waar kan je Uber aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Uber aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Uber aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij deze broker.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Uber aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Uber?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Uber? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Uber is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Uber uit te proberen met een gratis demo-account. 

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Uber?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Uber Technologies. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Uber Technologies Inc

Uber Technologies Inc is een Amerikaans technologiebedrijf, gevestigd in San Francisco en werd in 2009 opgericht door Travis Kalanick en Garrett Camp. Het bedrijf is opgedeeld in 3 divisies.

Uber Rides is de divisie die via een app bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer. Het businessmodel van Uber is heel simpel: het bedrijf ontvangt commissie van elke rit; hoe meer mensen de app gebruiken, hoe beter Uber het doet.

Inmiddels is Uber verder uitgegroeid en biedt het naast vervoer ook de bezorging van maaltijden in verschillende landen onder de naam UberEats, wat inmiddels een steeds grotere inkomstenbron wordt voor Uber. Dit is mede dankzij de snelle digitalisering in 2020 vanwege de COVID-19 maatregelen.

Naast Uber en UberEats, heeft het bedrijf een derde inkomstenbron genaamd Uber Freights. Evenals de taxi dienst, brengt Uber Freights bedrijven in contact met transportbedrijven om vracht te vervoeren.

Daarnaast heeft Uber een aandeel van 15% in haar Chinese concurrent DiDi, waardoor Uber ook meelift op hun succes.

Uber Technologies is het afgelopen decennium uitgegroeid tot één van de meest bekende bedrijven ter wereld. Dat is voornamelijk te danken aan de revolutionaire en innovatieve manier waarop Uber de taxi-industrie heeft veranderd. Vele landen hebben hele wetten moeten doorspitten vanwege de nieuwe activiteiten die door Uber zijn gelanceerd. Daardoor moest Uber in veel landen stoppen met het aanbieden van UberPop (een dienst waarbij iedereen voor Uber kon rijden zonder vergunning).

Uber heeft zich hierdoor niet tegen laten houden om te blijven innoveren. Het bedrijf heeft sinds de lancering namelijk al verschillende nieuwe diensten gelanceerd. Zo werkt Uber samen met NASA aan het ontwerp van vliegende vervoersmiddelen. De succesen met autonome technieken in de toekomst, zouden een goede reden kunnen zijn om aandelen Uber te kopen. Sinds 10 mei 2019 is Uber namelijk actief op de beurs en kon men ten tijde van de beursgang aandelen kopen voor 45 dollar per aandeel. Met de beursgang werd 8,1 miljard dollar opgehaald. De koers daalde daarna vrij snel naar lagere niveaus, echter kreeg de koers aan het begin van 2020 momentum en steeg het in enkele maanden met ruim 60%.

Uber aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Uber / Symbool: UBER
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.