Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Chinese aandelen » Alibaba Aandelen

Alibaba Aandelen

Alibaba aandelen, aandeel Alibaba koers

Wil je beleggen in Alibaba aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Alibaba aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Alibaba. Ook kun je hier de actuele Alibabakoers raadplegen. De aandelen van het Chinees e-commerce bedrijf staan genoteerd aan de Amerikaanse New York Stock Exchange en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Alibaba is te vinden onder het ticker symbool: ‘BABA’

Waar kan je Alibaba aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Alibaba aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Alibaba aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij deze broker.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Alibaba aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Alibaba?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Alibaba? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Alibaba is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Alibaba uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Alibaba?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Alibaba. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Alibaba Group

Alibaba Group is een Chinees e-commerce bedrijf, te vergelijken met Bol.com en Amazon. Alibaba werd opgericht in 1999. Het bedrijf werd aanvankelijk opgericht als een in Hangzhou, Zhejiang, China gevestigde B2B-marktplaats door Jack Ma, de voormalige CEO en huidige voorzitter van de groep. Dit deed hij samen met zeventien van zijn naaste vrienden. Het eerste kapitaal van het bedrijf kwam van Goldman Sachs (GS) en SoftBank, die respectievelijk vijf miljoen dollar en twintig miljoen dollar investeerden.

Het bedrijf biedt verkoopdiensten tussen bedrijven onderling (B2B), tussen consumenten en bedrijven (B2C) en consumenten onderling (C2C). Alibaba is in meer dan 200 landen wereldwijd actief

De omzet van Alibaba komt voort uit veel verscheidene soorten dienstverlening. Denk hierbij aan betaaldiensten, business-to-business, het aanbieden van een prijsvergelijkingszoekmachine, online detailhandel en het exploiteren van cloud- diensten. In 2002 werd het bedrijf voor het eerst winstgevend.

Alibaba werd in één klap wereldberoemd toen het in 2014 naar de beurs werd gebracht. Deze beursgang was de grootste ooit in Amerika; groter dan Google, Twitter en Facebook samen. De aandelen van Alibaba Group zijn genoteerd aan de Stock Exchange van Hong Kong onder de ticker 9988 en aan de New York Stock Exchange onder de ticker BABA.

Vandaag de dag is Alibaba een van de internetgiganten die een voorkeurspositie wisten te veroveren in de internationale e-commerce sector. Het bezit en exploiteert een breed scala aan bedrijven in tal van sectoren. Alibaba Group bezit onder andere de populaire Chinese veilingsite Taobao, vergelijkbaar met Ebay.com. Daarnaast wordt Alibaba gezien als een van de grootste durfkapitaalondernemingen en investeringsmaatschappijen ter wereld.

Als we de trends moeten geloven, stevent China af op een status van de grootste economie ter wereld. Gezien het feit dat Alibaba uit China komt, het land dat op basis van koopkracht momenteel het hoogste bruto binnenlands product heeft, is investeren in dit bedrijf geen slechte keuze.

Alibaba aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Alibaba /symbool: BABA
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.