Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Chinese aandelen » Baidu Aandelen

Baidu Aandelen

Baidu aandelen kopen, aandeel Baidu koers

Wil je beleggen in Baidu aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Baidu aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Baidu. Ook kun je hier de actuele Baidukoers raadplegen. De aandelen van het Chinees multinationaal technologiebedrijf staan genoteerd aan de NASDAQ (NDQ) en worden verhandeld in dollars. Het aandeel Baidu is te vinden onder het ticker symbool: ‘BIDU’

Waar kan je Baidu aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Baidu aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Baidu aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Baidu aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Baidu?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Baidu? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Baidu is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Baidu uit te proberen met een gratis demo-account.

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Baidu?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Baidu. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Baidu

Baidu, een Chinese zoekmachine, werd in 2000 opgericht door Robin Li en Eric Xu. Het bedrijf staat officieel geregistreerd op de Kaaimaneilanden, maar het hoofdkantoor staat in China. Het bedrijf werd in eerste instantie officieel geregistreerd als Baidu.com, wat in 2008 werd gewijzigd naar Baidu Inc.

Baidu heeft twee hoofdactiviteiten waar zij zich mee bezighoudt. Ten eerste is dat de grootste internetzoekmachine in China, vergelijkbaar met Google en ten tweede een videokanaal genaamd iQIYI, vergelijkbaar met YouTube.

Daarnaast heeft Baidu ook een encyclopedie genaamd Baidu Baike opgezet. Dit is de tegenhanger van de Chinese Wikipedia welke niet wordt geblokkeerd door de Chinese autoriteiten. Drie weken nadat Buidu Baike is gestart, bevatte de encyclopedie al ruim 90.000 artikelen.

Het aandeel Baidu werd in 2005 aan de beurs NASDAQ genoteerd met een introductiekoers van 27 dollar per aandeel. Er zijn twee aandelenklassen van Baidu. De A-aandelen en de B-aandelen. De A-aandelen zijn er in een grote meerderheid en hebben nagenoeg dezelfde rechten als de B-aandelen. Het enige verschil ligt hem in het stemrecht, waarbij de B-aandelen tien keer meer stemrecht hebben.

Baidu houdt zich naast het aanbieden van een zoekmachine en videokanaal ook bezig met het ontwikkelen van apps via de appwinkel genaamd DU Group. Het bedrijf heeft ook een advertentieplatform genaamd Du Ad, vergelijkbaar met Google Ads. Hier komt het grootste deel van de inkomsten uit voort.

Deze inkomsten kan Baidu weer investeren in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s waar het bedrijf sinds 2017 actief mee bezig is. Het zogenoemde Apollo Project richt zich op autonome AI-programma’s in samenwerking met meer dan 100 wereldwijde partners als Nvidia, Microsoft, Intel en Hyundai.

Door Baidu’s sterke merkimago, solide verdienmodel van haar advertentieplatform en leidersrol op het gebied van internetzoekmachines in China, is beleggen in Baidu een strategische keuze. Het is het eerste bedrijf in China dat op de NASDAQ 100-index staat en heeft een sterke investering in onderzoek en ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

Baidu aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Baidu /symbool: ‘BIDU’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.