Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Europese aandelen » AstraZeneca Aandelen

AstraZeneca Aandelen

Astrazeneca aandelen kopen, aandeel AstraZeneca koers

Wil je beleggen in AstraZeneca aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je AstraZeneca aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in AstraZeneca. Ook kun je hier de actuele AstraZeneca koers raadplegen. De aandelen van het Brits-Zweedse multinationale farmaceutische en biofarmaceutische bedrijf staan genoteerd aan de London Stock Exchange en de Stockholm Stock Exchange en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel AstraZeneca is te vinden onder het ticker symbool: ‘AZN’

Waar kan je AstraZeneca aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je AstraZeneca aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van AstraZeneca aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis effectenrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven AstraZeneca aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in AstraZeneca?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel AstraZeneca? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel AstraZeneca is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in AstraZeneca uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel AstraZeneca?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel AstraZeneca. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over AstraZeneca

AstraZeneca PLC is een Brits-Zweedse multinational in de farmaceutische en biofarmaceutische sector. Het bedrijf richt zich op het ontdekken, ontwikkelen en commecialiseren van geneesmiddelen op recept en bezit een portefeuille van producten voor de behandeling van uiteenlopende ziekten, waaronder auto-immuunziekten, ontstekingsziekten, ademhalingsziekten, hart- en vaatziekten en oncologie. Zo’n 40% van de omzet wordt behaald op haar specialisme in geneesmiddelen voor de oncologie in het specifiek.

Het bedrijf werd op 6 april 1999 opgericht door de fusie tussen Astra AB uit Zweden en Zeneca PLC uit het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft locaties verspreid over de wereld, waaronder ook in Nederland. Inmiddels werken er meer dan 70.000 medewerkers bij AstraZeneca en is het bedrijf actief in meer dan 100 landen. AstraZeneca’s medicijnen worden door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt.

AstraZeneca staat genoteerd aan de London Stock Exchange en de Stockholm Stock Exchange, bij beide onder de ticker AZN. Daarnaast is AstraZeneca lid van de FTSE 100 Index. De aandelenkoers van AstraZeneca daalde begin januari 2021 met 11 procent, vanwege de bezorgdheid die werd geuit door beleggers omtrent de vooruitgang van het COVID-19 vaccin dat AstraZeneca aan het ontwikkelen is. In tegenstelling tot haar concurrenten, ontwikkelt het bedrijf namelijk een vaccin op basis van een virus. Hier is inmiddels verandering in gekomen en mede door de groeivooruitzichten van het bedrijf, blijft het interessant om AstraZeneca aandelen te kopen.

In 2019 werd ongeveer een kwart van de jaaromzet besteed aan Research & Development van nieuwe of verbetering van bestaande medicijnen besteed. Dat is belangrijk als je kijkt naar de toekomst en ontwikkelingen in de farmaceutische branche. Tevens hebben farmaceutische bedrijven, zoals AstraZeneca, die een mogelijk middel tegen het coronavirus ontwikkelen, momenteel de tijd van hun leven op de beurs. Daar kan je nu en in de toekomst ook van profiteren door te beleggen in AstraZeneca.

AstraZeneca aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel AstraZeneca /symbool: AZN
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.