Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Europese aandelen » BioNTech Aandelen

BioNTech Aandelen

BioNTech aandelen, aandeel BioNTech koers

Wil je beleggen in BioNTech aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je BioNTech aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in BioNTech. Ook kun je hier de actuele BioNTech koers raadplegen. Het Duitse biotechnologiebedrijf staat genoteerd op verschillende internationale beurzen, waaronder de Amerikaanse beurs NASDAQ (NDQ) en de Duitse beurs Xetra (XET). BioNTech aandelen worden verhandeld in euro’s en dollars en zijn te vinden onder het symbool BNTX en 22UA.  

Waar kan je BioNTech aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je BioNTech aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van BioNTech aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij deze broker.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven BioNTech aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in BioNTech?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel BioNTech? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel BioNTech is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in BioNTech uit te proberen met een gratis demo-account. 

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel BioNTech?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel BioNTech. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over BioNTech SE

Het biotechnologiebedrijf BioNTech, gevestigd in Mainz, Duitsland, is in 2008 opgericht. Het bedrijf is opgericht door Ugur Sahin en zijn vrouw Özlem Türeci en richt zich op onderzoek naar geneesmiddelen op basis van mRNA. Hiermee ontwikkelt BioNTech immuuntherapieën voor kanker.

Oktober 2019 dateert de beursgang van BioNTech op de Nasdaq Global Select Market met de ticker BNTX.

Op basis van diepgaande expertise in de ontwikkeling van mRNA-vaccins en de eigen productiemogelijkheden, ontwikkelt BioNTech en haar medewerkers meerdere mRNA-vaccinkandidaten voor een reeks infectieziekten naast een diverse oncologiepijplijn. De focus van het bedrijf ligt dus vooral in de sector van oncologie. Daarbij werken ze samen met verscheidene farmaceutische partners als Sanofi, Regeneron en Pfizer.

mRNA, waar BioNTech veel mee werkt, is namelijk al een tijdje het focuspunt van biotechnologisch onderzoek en ontwikkeling. Wetenschappers kunnen door middel van deze technologie eigenschappen in mRNA laden. Die eigenschappen worden vervolgens ingebouwd in de eiwitten van de patiënt. De patiënt kan dan de ziekte bestrijden met behulp van zijn eigen afweersysteem, die door het nieuwe mRNA is aangepast.

Toen begin 2020 de coronapandemie uitbrak in China, heeft BioNTech besloten zich te focussen op het ontwikkelen van een vaccin voor COVID-19. Het werd het eerste mRNA-vaccin ter wereld dat is goedgekeurd. Dit heeft BioNTech ook zeker een grote voorsprong gegeven op de concurrentie.

Het bedrijf heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen het corona vaccin. Samen met Pfizer werkt het bedrijf ook aan een vaccin tegen de seizoensgriep. Als BioNTech ervoor kan zorgen dat het griepvaccin net zo effectief is als het COVID- vaccin mogelijk is, zou het wellicht het voortouw kunnen nemen op de markt.

BioNTech aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel BioNTech /Symbool: BNTX of 22UA
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.