Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Europese aandelen » BP Aandelen

BP Aandelen

bp aandelen kopen, aandeel bp koers

BP is één van ’s werelds zeven olie- en gas “supermajors”. Wil je beleggen in BP aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je BP aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in BP. Ook kun je hier de actuele BP koers raadplegen. De aandelen van het Britse multinationale olie- en gasmaatschappij staan genoteerd aan de New York Stock Exchange, de London Stock Exchange en de Frankfurt Stock Exchange en worden verhandeld in euro’s en dollars. Het aandeel BP is te vinden onder het ticker symbool: ‘BPE’

Waar kan je BP aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je BP aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van BP aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis effectenrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven BP aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in BP?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel BP? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel BP is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in BP uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel BP?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel BP. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over BP

BP werd in 1909 door William Knox D’Arcy opgericht onder de naam ‘Anglo-Persian Oil Company’. Vervolgens werd het bedrijf in 1954 omgedoopt tot het bedrijf ‘The British Petroleum Company’ om uiteindelijk na nog twee naamsveranderingen te eindigen bij het huidige BP. Door de jaren heen is het bedrijf flink geëvolueerd enmaakte vooral een grote groei door dankzij fusies. Door de fusies werd BP namelijk één van de 6 grootste oliemaatschappijen ter wereld die niet door een staat wordt beheerd, ook wel de ‘supermajors’ genoemd.

Hoofdkantoor van BP is gevestigd in Londen en realiseert zo’n 66% van haar omzet buiten het Verenigd Koninkrijk. BP is namelijk actief in meer dan 70 verschillende landen verspreid over de wereld. De bedrijfsactiviteiten van BP zijn verdeeld over meerdere sectoren. Daarin zijn olieraffinage en -verkoop het belangrijkst, met daaropvolgend de exploratie en productie van koolwaterstoffen. De activiteiten van BP zijn zeer divers en kunnen als volgt worden onverdeeld:

91,5%, het grootste deel van de omzet, wordt met de raffinage en distributie van olie gehaald. Het bedrijf verkoop elke dag in totaal meer dan 7 miljoen vaten ruwe en geraffineerde olie.

Een aanzienlijk kleiner deel van de omzet, om precies te zijn 8,1%, komt uit de exploratie en productie van koolwaterstoffen.

De introductie op de beurs vond vrijwel direct plaats na de oprichting in 1909. Het aandeel BP staat genoteerd aan de New York Stock Exchange, de London Stock Exchange en de Frankfurt Stock Exchange onder de ticker BPE. Daarnaast is het aandeel onderdeel van de Stoxx Europe 50-index.

Net als haar ‘supermajor’ concurrenten, is BP ook afhankelijk van de prijs van een vat olie. Dit zal het meest directe effect hebben op het bedrijf en zal daarom nauwlettend in de gaten moet worden gehouden. Het aandeel BP op de beurs is een zeer verhandeld goed, aangezien de liquiditeit van dit aandeel erg sterk blijft. Doordat BP een zeer grote marktkapitalisatie heeft, wordt het aandeel regelmatig geanalyseerd door wereldberoemde analisten of grote beleggingsfondsen. Dat maakt beleggen in BP aantrekkelijk voor iedereen.

BP aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel BP /symbool: BPE
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.