Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Europese aandelen » Colruyt Aandelen

Colruyt Aandelen

Colruyt Aandelen, aandeel Colruyt koers, Colruyt Aandelen kopen

Wil je beleggen in Colruyt aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe Colruyt aandelen kopen en verkopen werkt. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Colruyt. Ook kun je hier de actuele Colruyt koers raadplegen. De aandelen van het Belgische familiebedrijf dat de Colruyt-supermarkten en andere dochterondernemingen beheert staan genoteerd aan de Euronext Brussel en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel Colruyt is te vinden onder het ticker symbool: ‘COLR’

Waar kan je Colruyt aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Colruyt aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Colruyt aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Colruyt aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Colruyt?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Colruyt? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Colruyt is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Colruyt uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Colruyt?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Colruyt. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Colruyt

Franz Colruyt richtte in 1928 het Belgische Colruyt, origineel Etablissementen Franz Colruyt N.V. genaamd op. Het bedrijf begon als een groothandel in voeding, welke snel uitgroeide met meerdere afdelingen. Dit gebeurde toen in 1958 de leiding van het bedrijf werd overgenomen door Jo Colruyt en zijn broers; de zonen van Franz Colruyt. Hieruit ontstonden de eigen drukkerij, Druco, in 1979, de IT-afdeling Dolmen Computer Applications in 1982 en het vleesverwerkingsbedrijf Vlevico in 1984. Na het overlijden van Jo Colruyt in 1994, nam zijn zoon Jef Colruyt het bedrijf over.

Daarnaast bezit het bedrijf Discount Automatic Tanking Service (DATS). Het eerste tankstation opende in 1972. De eerste stappen in het buitenland, in het specifiek in Frankrijk, vonden plaats in 1996. De aandelen van de Franse distributiegroep Ripotot worden tijdens deze uitbreiding naar het buitenland overgenomen. In het daaropvolgende decennium worden er andere winkelformules opgericht als buurtwinkels OKay, de biowinkel Bio-Planet en de babyspecialist DreamBaby. Het familiebedrijf is hiermee uitgegroeid van een keten van winkels naar een groep.

Colruyt staat sinds 1977 genoteerd aan de beurs in Brussel en is opgenomen in de Bel20-index.

De omzet van Colruyt komt voor 84 procent uit de detailhandel tak van het bedrijf. 11 procent komt uit groothandel en foodservice vandaan en de overige 5% uit overige activiteiten.

Al vele jaren is Colruyt groep de drijvende factor achter elektriciteitsleverancier Eoly, voorheen bekend als WE-Power. Het bedrijf heeft ook een waterstofstation en heeft in 2020 de primeur gehad om als eerste retailer in Europa een 44-tonner op waterstof te testen. Deze investeringen in een duurzame toekomst voor Colruyt en haar consumenten, maakt het een interessant aandeel om aan te kopen.

Colruyt aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Colruyt /symbool: ‘COLR’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.