Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Europese aandelen » Total aandelen

Total aandelen

Total aandelen, aandeel total koers

Total is één van ’s werelds zeven olie-en gas “supermajors”. Wil je beleggen in Total aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Total aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Total. Ook kun je hier de actuele Total koers raadplegen. De aandelen van het Fransemultinationale olie- en gasmaatschappij staan genoteerd aan de Euronext Paris, Borse Frankfurt en de New York Stock Excange en worden verhandeld in zowel euro’s als dollars. Het aandeel Total is te vinden onder het ticker symbool: ‘TOT’

Waar kan je Total aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Total aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Total aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven NIO aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Total?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Total? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Total is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten

Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Total uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Total?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Total. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Total

De Franse oliemaatschappij Total werd opgericht op het moment dat de Franse regering recht kreeg op 25% van alle olie uit het huidige Irak. In 1924 ontstond de Compagnie Française des Petroles (CFP) als private onderneming waarbij de overheid zeggenschap had in de samenstelling van het bestuur. Deze naam veranderde in 1985 in Total-CFP en in 1991 veranderde dit in Total. Daaropvolgend waren er nog wat naamsveranderingen totdat in 2003 de naam Total terugkwam en het tot nu toe zo is gebleven. In 2017 nam het bedrijf de Deense oliemaatschappij Maersk Oil over voor een bedrag van 7,45 miljard dollar.

Total behoort tot de zeven Supermajor maatschappijen en heeft deze positie verkregen door haar sterke positie op de wereldwijde markt van ruwe olie. Het bedrijf genereert zo’n 70% van haar omzet binnen Europa. Het onderdeel Upstream produceert en exploiteert olie en gas. Dit wordt door Marketing & Services bewerkt en verkocht. Refining & Chemicals, de productiefaciliteit van Total, zitten verspreid over de hele wereld. Inmiddels werken er bij Total zo’n 100.000 werknemers in meer dan 130 landen. Het hoofdkantoor van Total is gevestigd in Parijs.

In 1929 gaat het aandeel Total naar de beurs en staat ze hedendaags genoteerd aan de Euronext Parijs. In 1991 gaat het aandeel Total publiek op de New York Stock Exchange. Total staat tevens genoteerd in de Franse CAC 40. Historisch gezien is het aandeel Total zeer volatiel en heeft het zijn ups en downs gehad. Het fluctueert daarbij mee met de olieprijs.

Bij Total staat de toekomst van alternatieve energiebronnen op de agenda. Zo bezit Total twee derde van de aandelen in SunPower, een Amerikaans zonne-energiebedrijf. Het bedrijf wil zich verduurzamen en in 2030 het olieaanbod met 20 procent verlagen. Dat betekent dat Total hard werkt aan een toekomst met minder CO2-uitstoot. Als een van de grootste oliemaatschappijen is beleggen in het aandeel Total altijd een veilige keuze. Omdat het bedrijf ook werkt aan een duurzamere toekomst, zal een investering in het aandeel Total ook in de toekomst zijn vruchten afwerpen.

Total aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Total /symbool: TOT
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.