Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » ABN Amro Aandelen

ABN Amro Aandelen

ABN Amro aandelen kopen, Aandeel ABN Amro koers

Wil je beleggen in ABN AMRO aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je ABN AMRO aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in ABN AMRO. Ook kun je hier de actuele ABN AMRO koers raadplegen. De aandelen van de Nederlandse bank- en financiële dienstverlener staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euros. Het aandeel ABN AMRO is te vinden onder het ticker symbool: ‘ABN’

Waar kan je ABN Amro aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je ABN AMRO aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van ABN AMRO aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven ABN AMRO aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in ABN AMRO?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel ABN AMRO? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel ABN AMRO is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in ABN AMRO uit te proberen met een gratis demo-account.

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel ABN AMRO?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel ABN AMRO. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over ABN Amro 

In 1964 ontstond de AMRO Bank uit een samenwerking van de Amsterdamsche bank en Rotterdamsche bank. De ABN Bank en AMRO Bank fuseerden in 1991 tot het huidige ABN AMRO. Deze fusie bracht een sterke positie en potentie tot internationale groei, met name in de Verenigde Staten, met zich mee. Vanaf het moment dat de bank werd opgericht ging het bedrijf aan de slag met het verstrekken van middellange termijnkredieten, financiering voor bedrijfsmiddelen en financiering van debiteurenrisico’s.

ABN AMRO werd in 2007 overgenomen door drie buitenlandse banken, waarbij het Belgische Fortis de Nederlandse tak overnam en een groot deel van het hoofdkantoor. Doordat dit niet goed liep, heeft uiteindelijk de Nederlandse staat ABN AMRO overgenomen. Vandaag de dag is ABN AMRO Bank N.V. één van Nederlands grootste en bekende banken.

Met haar hoofdkantoor in Amsterdam en wereldwijd meer dan 19.000 medewerkers werkzaam in 14 landen, werkt ABN AMRO aan haar reputatie als persoonlijke bank in een digitale wereld. Daarbij financiert het bedrijf haar leningen via spaar- en kapitaalmarkten en beheert ABN AMRO actief de risico’s die eraan verbonden zijn. In ruil voor deze diensten ontvangt ABN AMRO rente, vergoedingen en commissies.

Op 20 november 2015 werd het aandeel ABN AMRO naar de beurs gebracht. De Nederlands overheid is nog voor onbepaalde tijd aandeelhouder. Het bedrijf streeft ernaar dit belang op den duur af te bouwen. Sinds de privatisering van de bank liep de koers van het aandeel op, echter is deze sinds de start van 2018 gezakt. De winst van ABN AMRO is daarentegen gelijk gebleven.

De angst voor opnieuw een financiële crisis en nieuwe regelgeving, hebben ervoor gezorgd dat investeren in banken een stuk veiliger is geworden. Daarnaast heeft ABN AMRO in zowel private als zakelijke banking een sterke marktpositie, met name in Nederland. De positie van ABN AMRO in vermogensbeheer kan tevens voor aanhoudende winstgevendheid zorgen, zelfs ten tijde van lage rente. Het aandeel ABN AMRO is dan nog steeds een aantrekkelijk aandeel om in het portfolio te hebben.

ABN AMRO aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel ABN AMRO /symbool: ‘ABN’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.