Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » Aegon Aandelen

Aegon Aandelen

Aegon aandelen kopen, aandeel aegon koers

Wil je beleggen in AEGON aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je AEGON aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in AEGON. Ook kun je hier de actuele AEGON koers raadplegen. De aandelen van het Nederlandse verzekeringsbedrijf staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel AEGON is te vinden onder het ticker symbool: ‘AGN’

Waar kan je AEGON aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je AEGON aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van AEGON aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsaccount te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven AEGON aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in AEGON?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel AEGON? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel AEGON is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in AEGON uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel AEGON?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel AEGON. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over AEGON 

AEGON is in 1983 ontstaan uit een fusie tussen AGO en ENNIA. Deze fusie zorgde ervoor dat AEGON de grootste verzekeraar van Nederland werd. De aandelen van het bedrijf waren daarom in de jaren 90 dan ook zeer populair. Het bedrijf heeft miljoenen klanten voor levensverzekering, pensioenen en vermogensbeheerproducten. AEGON is van origine een Nederlands bedrijf en heeft nog altijd haar hoofdkantoor in Nederland gevestigd: aan het AEGON-plein in Den Haag.

Daarnaast is AEGON actief in meer dan 20 landen in Europa, Amerika en Azië. Het bedrijf is ook de moederorganisatie van de bank Knab. Deze bank opereert volledig online en heeft geen filialen waar klanten heen kunnen.

In 2008 heeft de economische crisis ook AEGON geraakt en is er zelfs hulp nodig van de overheid om faillissement te voorkomen. Hierdoor raakte het aandeel AEGON in opspraak en zorgde ervoor dat de koers in 2009 een dieptepunt bereikte van 1,90 euro. Ter vergelijking: de koers van het aandeel AEGON was vlak voor de eeuwwisseling boven de 50 euro.

Sinds begin juli 1969 staat AEGON genoteerd aan de Euronext Amsterdam en sinds begin november 1991 staat het bedrijf ook genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Vereniging AEGON is de grootste aandeelhouder.

De branche van verzekeraars heeft in 2020 relatief weinig problemen ondervonden van de COVID-19 crisis. Zo ook AEGON. Door een lagere schadelast konden eventuele sectoren waarbij de inkomsten achterbleven gedeeltelijk of geheel worden gecompenseerd. Door bijvoorbeeld een lagere mobiliteit, omdat er minder auto’s onderweg waren, waren er ook minder meldingen van schade. De koers van het aandeel AEGON ligt inmiddels weer nagenoeg op hetzelfde niveau als voor de uitbraak van de crisis. Dit brengt het aandeel AEGON in een goed licht; het is duidelijk dat investeren in het bedrijf een veilige en verstandige keuze is.

AEGON aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel AEGON /symbool: AGN
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.