Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » AHOLD Aandelen

AHOLD Aandelen

Ahold aandelen kopen, aandeel ahold koers

Wil je beleggen in Ahold aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Ahold aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Ahold. Ook kun je hier de actuele Ahold koers raadplegen. De aandelen van het Nederlandse retailbedrijf staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel Ahold is te vinden onder het ticker symbool: ‘AD’

Waar kan je Ahold aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Ahold aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Ahold aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Ahold aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Ahold?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Ahold? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Ahold is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Ahold uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Ahold?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Ahold. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Ahold Delhaize N.V. 

Koninklijke Ahold Delhaize N.V., beter bekend als Ahold Delhaize, is een Nederlandse supermarktketen. Het bedrijf werd opgericht in 1887, toen Albert Heijn Sr. de eerste Albert Heijn-supermarkt opende in Oostzaan, Nederland.  Albert Heijn groeide uit tot de grootste supermarktketen van Nederland en breidde in de jaren zeventig uit naar slijterijen en gezondheids- en schoonheidswinkels.

In 1973 veranderde de holding haar naam in “Ahold”, een afkorting van “Albert Heijn Holding”. Halverwege de jaren zeventig begon het bedrijf ook internationaal uit te breiden en nam het bedrijven over in Spanje en de Verenigde Staten. Vervolgens versnelde het bedrijf haar groei door acquisities in de tweede helft van de jaren negentig in Latijns-Amerika, Centraal-Europa en Azië.

Ahold N.V. ontving in 1987 het predicaat “Koninklijk” van Koningin Beatrix. Dit predicaat wordt toegekend aan bedrijven die honderd jaar eervol opereren. Datzelfde jaar werd Gerrit Jan Heijn, Ahold-topman en enige broer van Albert Heijn, ontvoerd voor losgeld en vermoord. Ahold fuseerde in 2016 met Delhaize Groep tot Ahold Delhaize.

Na voltooiing van de fusie zullen de aandeelhouders van Ahold 61% van het nieuwe gecombineerde bedrijf bezitten, terwijl de aandeelhouders van Delhaize Groep de resterende 39% zullen bezitten.

De bedrijfsformule van Ahold omvat vandaag de dag supermarkten, buurtwinkels, hypermarkten, online supermarkten, online non-food, drogisterijen en slijterijen. De 21 lokale merken bieden werk aan 375.000 mensen in 6.500 winkels in 11 landen, voornamelijk in Nederland en België.

De aandelen van Ahold Delhaize staan genoteerd op de Euronext beurs in Amsterdam en Brussel met de ticker AD. Ahold Delhaize streeft ernaar 40 tot 50 procent dividend uit te keren van de onderliggende inkomsten uit voortgezette activiteiten.

Aandelen van supermarkten zijn een relatief veilige optie om in te beleggen. Dit komt met name doordat consumenten toch wel boodschappen zullen blijven doen, zelfs al gaat het economisch minder goed. Hoewel Ahold zeker de effecten van een crisis zal voelen, zijn de effecten minder groot. In het geval van de COVID-19 crisis, heeft het voor Ahold zelfde positieve effecten gehad. Aandelen Ahold zijn daarmee een sterke keuze om nu in te investeren.

Ahold aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Ahold /symbool: AD
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.