Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » AkzoNobel Aandelen

AkzoNobel Aandelen

AkzoNobel aandelen kopen, Aandeel AkzoNobel koers

Wil je beleggen in AkzoNobel aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je AkzoNobel aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in AkzoNobel. Ook kun je hier de actuele AkzoNobel koers raadplegen. De aandelen van het Nederlandse verf en coating bedrijf staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel AkzoNobel is te vinden onder het ticker symbool: ‘AKZA’

Waar kan je AkzoNobel aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je AkzoNobel aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van AkzoNobel aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven AkzoNobel aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in AkzoNobel?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel AkzoNobel? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel AkzoNobel is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in AkzoNobel uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel AkzoNobel?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel AkzoNobel. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Akzo Nobel N.V. 

Akzo Nobel N.V. is een Nederlandse multinational welke wereldwijd verf en hoogwaardige coatings maakt voor consumenten en de industrie.

Akzo ontstond in het jaar 1969 ​​uit een fusie van Algemene Kunstzijde Unie (AKU) en Koninklijke Zout Organon (KZO). In 1929 fuseerde Vereinigte Glanzstoff Fabrike en de Nederlandse Kunstzijdefabriek tot Algemene Kunstzijde Unie. Het andere deel van de fusie, KZO, ontstond toen Koninklijke Zout Ketjen in 1967 fuseerde met het bedrijf Koninklijke Zwanenberg Organon. De eerstgenoemde was zelf een fusie van Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie (KNZ) en Ketjen. De KNZ werd in 1918 opgericht door Ko Vis als zoutproductie bedrijf; een bedrijf dat tot op de dag van vandaag een belangrijke rol speelt in de activiteiten van AkzoNobel.

Nobel heeft een andere geschiedenis. In 1646 werd in Karlskoga de Zweedse wapenfabrikant Bofors opgericht. In 1893 kwam het bedrijf voor het overgrote deel in handen van de Zweedse chemicus Alfred Nobel. In 1984 verwierf de wapenfabrikant KemaNobel, opgericht in 1841 en haar bestaansrecht te danken heeft aan fusies en overnames in 1970.

In 1994 fuseerden Akzo en Nobel Industries en vormden ze het alom bekende Akzo Nobel. Met de nieuwe gecombineerde entiteit met 20 verschillende bedrijfsentiteiten onder haar hoede, werden een aantal divisies in het leven geroepen: Nobel Chemicals, Nobel Biotech en Spectra-Physics.

Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor nog altijd gevestigd in Amsterdam en is actief in meer dan 80 landen. AkzoNobel heeft wereldwijd meer dan 32.000 mensen in dienst.

Het aandeel AkzoNobel ging voor het eerst naar de beurs met de ticker AKZO. Het aandeel behoorde ook tot de eerste dertien aandelen die werden opgenomen in de AEX-index. Vandaag de dag is het aandeel AkzoNobel genoteerd aan de Euronext beurs van Amsterdam met een andere ticker: AKZA.

Het bedrijf bestaat al vele jaren, zeker gezien de geschiedenis van Nobel ons terugbrengt naar de 17e eeuw. Dit bestaansrecht geeft het ook een goede solide reputatie op de beurs. Beleggen in het aandeel AkzoNobel is een goede keuze voor iedere belegger.

AkzoNobel aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel AkzoNobel /symbool: AKZA
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.