Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » ArcelorMittal Aandelen

ArcelorMittal Aandelen

ArcelorMittal Aandelen kopen, aandeel ArcelorMittal koers

Wil je beleggen in ArcelorMittal aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je ArcelorMittal aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in ArcelorMittal. Ook kun je hier de actuele ArcelorMittal koers raadplegen. De aandelen van het Luxemburgse staalproductiebedrijf staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel ArcelorMittal is te vinden onder het ticker symbool: ‘MT’

Waar kan je ArcelorMittal aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je ArcelorMittal aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van ArcelorMittal aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsaccount te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven ArcelorMittal aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in ArcelorMittal?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel ArcelorMittal? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel ArcelorMittal is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in ArcelorMittal uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel ArcelorMittal?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel ArcelorMittal. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over ArcelorMittal

ArcelorMittal werd in 2007 opgericht door de overname van de West-Europese staalproducent Arcelor, door de Indiase multinationale staalproducent Mittal Steel. Deze overname kwam tot stand voor een bedrag van 40,37 euro per aandeel, wat ongeveer 33 miljard opleverde. Mittal Steel lanceerde een vijandig overnamebod, dat een eerder geplande fusie tussen Arcelor en Severstal verving welke onvoldoende goedkeuring van de aandeelhouders had gekregen.

ArcelorMittal is een multinationaal staalproductiebedrijf met hoofdkantoor in de stad Luxemburg. Bij het bedrijf werken bijna 170.000 medewerkers waarvan zo’n 40% in Europa actief is. ArcelorMittal behoort tot een van de grootste staalproducenten ter wereld. De activiteiten van ArcelorMittal zijn ingedeeld naar productgroep en regio. Per regio wordt ongeveer 38 procent van het ruwstaal geproduceerd in Amerika, ongeveer 47 procent wordt geproduceerd in Europa en ongeveer 15 procent wordt geproduceerd in overige continenten. Dit wordt verwerkt tot plaatstaal voor automobielen, witgoed en vele andere producten. De totale productie van ruwstaal door ArcelorMittal bedroeg bijna 100 miljoen ton in 2019.

ArcelorMittal is beursgenoteerd op Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de Amsterdam Exchange Index (AEX). Het bedrijf staat ook genoteerd op de beurs van Luxemburg, Parijs, de New York Stock Exchange en de Spaanse beurzen van Barcelona, Bilbao, Madrid en Valencia. De eigenaar van Mittal Steel, Lakshmi Mittal, is de uitvoerend voorzitter van het bedrijf. Zijn familie bezit ongeveer 35 procent van de aandelen en stemgerechtigde aandelen in het bedrijf.

ArcelorMittal presteert sterk in de staalindustrie waarbij het een gemiddelde algemene score van 48 heeft. Dit betekent dat de aandelen in deze sector gemiddeld hoger scoren dan 48 procent van de aandelenmarkt. Dat is een positief gegeven voor het aandeel ArcelorMittal en maakt het een sterke investering. Neem daarom nu de stap en start met investeren in ArcelorMittal aandelen.

ArcelorMittal aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel NIO /symbool: NIO
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.