Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » ASML Aandelen

ASML Aandelen

asml aandelen, aandeel asml koers

Wil je beleggen in ASML aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je ASML aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in ASML. Ook kun je hier de actuele ASML koers raadplegen. Het Nederlandse hightechbedrijf staat genoteerd op verschillende internationale beurzen, waaronder de Euronext Amsterdam beurs (EAM) en de Amerikaanse beurs NASDAQ (NDQ). ASML aandelen worden verhandeld in euro’s en dollars en staan genoteerd onder het symbool ASML.

Waar kan je ASML aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je ASML aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van ASML aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven ASML aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in ASML?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel ASML? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel ASML is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in ASML uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel ASML?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel ASML. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over ASML

ASML Holding N.V. is een Nederlands technologiebedrijf dat zich specialiseert in het produceren van lithografiesystemen voor de halfgeleiderindustrie. Kortom: het maken van machines, zogenoemde steppers en scanners, die worden ingezet om microchips te maken. Microchips worden onder andere gebruikt in smartphones, tablets, auto’s, satellieten, medische apparatuur en pc’s. ASML’s twee grootste klanten zijn dan ook niet geheel verassend Samsung en Intel.

ASML werd in 1984 als joint venture tussen Philips en ASMI opgericht. Het doel van deze joint venture was de introductie van de Philips Stepper (SIRE III). Het eerste systeem werd door ASML op de markt gebracht in 1986 en luisterde naar de naam ‘PAS 2500’. In de jaren daarna verschenen er nog verschillende andere systemen van ASML op de markt totdat Philips ASML naar de beurs bracht, rond de tijd dat er voor het eerst winst wordt gemaakt. In 1995 werd ASML voor het eerst geïntroduceerd op de beurs in Amsterdam. De beursgang bracht een enorme boost op het vlak van de productiecapaciteit met zich mee.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Veldhoven en het bedrijf telt ruim 20.000 werknemers. Op het bedrijvencomplex vind het onderzoek, de ontwikkeling en de assemblage plaats. Ongeveer 85% van alle chips ter wereld wordt, naar eigen zeggen, gemaakt door machines van ASML.

De meeste klanten van ASML bevinden zich in China, echter opereert ASML wereldwijd. Het bedrijf heeft vanaf de oprichting al een flinke technologische voorsprong op concurrenten en kan daardoor doorgroeien tot een wereldmarktleider.

Er is sprake van een unieke positie ten opzichte van de concurrenten, omdat het bedrijf een groot aandeel van de markt heeft. ASML heeft de laatste jaren veel succes geboekt met de door henzelf ontwikkelde Extreme Ultra Violet (EUV) technologie, waarmee de meest geavanceerde chips gemaakt kunnen worden. EUV zal mogelijk ook de komende jaren veel opleveren. De chipmarkt groeit al heel wat jaren en daarmee ook de markt voor chipmachines. Die groei kan een gunstige koerswinst betekenen voor aandeelhouders. ASML aandelen zijn daarom erg interessant voor geïnteresseerden die in technologie willen beleggen.

ASML aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel ASML /Symbool: ASML
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.