Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » Besi Aandelen

Besi Aandelen

Besi aandelen, aandeel besi, besi koers

Wil je beleggen in Besi aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Besi aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Besi. Ook kun je hier de actuele Besi koers raadplegen. De aandelen van de Nederlandse semiconductor bedrijf staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel Besi is te vinden onder het ticker symbool: ‘BESI’

Waar kan je Besi aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Besi aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Besi aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Besi aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Besi?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Besi? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Besi is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Besi uit te proberen met een gratis demo-account.

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Besi?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Besi. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Besi

BE Semiconductor Industries N.V. (Besi) werd in mei 1995 opgericht. Het bedrijf houdt zich bezig met één bedrijfstak: de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van halfgeleiderassemblage-apparatuur voor de wereldwijde halfgeleider- en elektronica-industrie. De klanten van Besi zijn voornamelijk toonaangevende multinationale chipfabrikanten, onderaannemers voor assemblage en elektronica- en industriële bedrijven. De apparatuur van Besi vervult kritieke functies in de assemblageactiviteiten van klanten en vertegenwoordigt in veel gevallen een aanzienlijk percentage van hun geïnstalleerde assemblageapparatuur.

Besi is een wereldwijd bedrijf met het hoofdkantoor in Duiven, Nederland. Het heeft zeven vestigingen in Azië en Europa voor productie- en ontwikkelingsactiviteiten, evenals negen verkoop- en servicekantoren in Europa, Azië en Noord-Amerika. Besi heeft inmiddels ruim 1600 medewerkers in dienst waarvan het overgrote deel in Azië is gevestigd, waar ook Besi’s meeste activiteiten worden uitgevoerd.

De gewone aandelen van Besi zijn sinds december 1995 genoteerd aan Euronext Amsterdam en zijn sinds 2021 opgenomen in de AEX Index. Besi’s niveau 1 ADR’s nemen deel aan het NASDAQ International Program. Aandeelhouders ontvangen sinds 2011 ieder jaar een dividend.

Het grootste deel van Besi’s omzet, zo’n 35 procent, haalt het bedrijf uit mobiele telefoons. Computers genereren 25 procent, auto’s 17 procent en industriële toepassingen zijn goed voor 10 procent van de omzet. Daarnaast is 11 procent van de omzet gerelateerd aan onderhoud.

De vraag naar semiconductors neemt toe, waarbij Besi recentelijk nog een recordbedrag aan orders rapporteerde. Tevens richt Besi zich voor de toekomst op het ontwikkelen van nieuwe producten en markten. Het bedrijf investeert in de realisatie van een meer schaalbaar, flexibel en goedkoper productiemodel en wil haar Aziatische activiteiten verder uitbreiden. De verwachting is dat in 2024 de omvang van de semiconductor industrie bijna verdubbeld is. Aandelen Besi kopen is hierdoor nu zeer aantrekkelijk geworden.

Besi aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Besi /symbool: ‘BESI’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.