Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » Coolblue Aandelen

Coolblue Aandelen

Coolblue aandelen kopen, aandeel coolblue koers

Wil je beleggen in Coolblue aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Coolblue aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Coolblue. Ook kun je hier de actuele Coolblue koers raadplegen. De aandelen van het Nederlandse e-commerce bedrijf staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel Coolblue is te vinden onder het ticker symbool: ‘Ticker Symbool’

Waar kan je Coolblue aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Coolblue aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Coolblue aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Coolblue aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Coolblue?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Coolblue? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Coolblue is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Coolblue uit te proberen met een gratis demo-account.

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Coolblue?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Coolblue. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Coolblue 

Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart (huidige CEO), Paul de Jong en Bart Kuijpers. Het bedrijf begon als aparte webshops met domeinnamen zoals MP3man.nl en Laptopshop.nl, welke in 2018 zijn samengevoegd tot het Coolblue.nl domein. De naam Coolblue is de tegenhanger van Hot-Orange, dat vroeger een online magazijn was dat haar activiteiten uitbesteedt aan derden, extern werd gefinancierd en geen klantenservice had. De oprichters van Coolblue wilden precies het tegenovergestelde doen en verwerkten dit voornemen in de naam van hun bedrijf.

Het bedrijf heeft momenteel een Nederlandse, Belgische en Duitse website, heeft 17 fysieke winkels in dezelfde drie landen en meer dan 6000 medewerkers in dienst. Het bedrijf begon met een distributiecentrum in Capelle aan den IJssel, maar verhuisde in 2013 naar een geheel nieuw distributiecentrum in Tilburg. In 2016 lanceerde Coolblue haar eigen bezorgservice CoolblueDelivers. Twee jaar later breidde het bedrijf haar bezorgservice aanbod verder uit met de introductie van CoolblueBikes.

Coolblue blijft investeren in de toekomst en dat is ook te zien aan de introductie van Coolblue Energy in het eerste kwartaal van 2021. Coolblue Energy levert CO2-gecompenseerd gas en Nederlandse energie opgewekt door zonnepanelen en windturbines. Zo helpt het e-commercebedrijf haar klanten om hun energieverbruik te verminderen.

Alle aandelen waren in het bezit van de drie oprichters. Op 31 maart 2016 verwierf HAL Investments een belang van 20%. Op 6 juli 2017 werd dit verhoogd tot 30,1% toen de aandelen van twee van de drie oprichters werden verkocht. Op 14 juni 2019 is dit percentage verhoogd naar 49%, waarmee HAL Investments Coolblue’s belangrijkste investeerder is geworden.

De aandelen Coolblue worden momenteel nog niet te koop aangeboden voor particulieren. Hier komt hopelijk binnenkort verandering in en daar wil je natuurlijk als eerste bij zijn. Het aandeel Coolblue zal worden geïntroduceerd aan de Euronext Amsterdam.

Op 13 oktober 2021 heeft Coolblue’s CEO, Pieter Zwart, aangekondigd haar beursgang tot nader bericht uit te stellen. Wanneer de beursgang dus plaatsvindt en jij de aandelen Coolblue kunt kopen weten we nog niet, maar houd deze pagina zeker in de gaten.

Coolblue aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Coolblue /symbool: ***
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.