Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » Galapagos Aandelen

Galapagos Aandelen

Galapagos aandelen kopen, Aandeel Galapagos koers

Wil je beleggen in Galapagos aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Galapagos aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Galapagos. Ook kun je hier de actuele Galapagos koers raadplegen. De aandelen van het Europees farmaceutisch onderzoeksbedrijf staan genoteerd op verschillende internationale beurzen, waaronder de Euronext Amsterdam en de Amerikaanse NASDAQ. Galapagos aandelen worden verhandeld in euro’s en dollars en zijn te vinden onder het symbool ‘GLPG’.

Waar kan je Galapagos aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Galapagos aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Galapagos aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Galapagos aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Galapagos?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Galapagos? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Galapagos is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Galapagos uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Galapagos?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Galapagos. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Galapagos N.V. 

Het Belgisch-Nederlandse Galapagos werd in 1999 opgericht als een joint venture tussen Crucell en Tibotec. Galapgos is een farmaceutisch research onderzoeksbedrijf dat zich specialiseert in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen. De Research & Development afdeling ontwikkelt geneesmiddelen voor auto-imuunziektes en ziektes als atrose, reuma en eczeem. Daarnaast heeft Galapagos samenwerkingsverbanden met andere grote farmaceutische bedrijven, waaronder Gilaid Sciences en Pharnext, voor enkele van haar programma’s.

In 2005 ging Galapagos naar de beurs voor 7 euro per aandeel. Hiermee wist Galapagos destijds 22 miljoen euro op te halen. Ruim zes jaar na oprichting zetten de wetenschappers van Galapagos echter nog geen 8 miljoen euro per jaar om. Dit zorgde ervoor dat de gehele beursgang zelfs bijna werd afgeblazen. Het bedrijf heeft naast de notering op Euronext Amsterdam en Brussel sinds mei 2015 ook een notering op de Nasdaq Global Select Market. Galapagos maakt tevens deel uit van de Bel20.

Gallapagos heeft in 2020 en begin 2021 flink wat tegenvallers moeten verwerken. Hoewel er nu twee potentiële medicijnen in korte tijd zijn geflopt, heeft het bedrijf nog wel zo’n 5,2 miljard dollar in kas. Het heeft daarmee in ieder geval genoeg financiële ruimte om onderzoeken naar andere ziektes voort te zetten. Ook blijft het bedrijf vastberaden in de zoektocht naar een nieuw medicijn voor fibrose. Galapagos heeft daarnaast nog altijd andere interessante geneesmiddelen in ontwikkeling. Een aantal daarvan bevinden zich al in de eerste fase van de studie of zelfs verder.

Nu wereldwijd veel bedrijven volop in strijd zijn in de ontwikkeling van een coronavaccin, denken veel beleggers in biotech aan een andere relevante bijdrage van de sector: het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen en de ontwikkeling en productie daarvan. Naar geneesmiddelen was, is en zal ook in de toekomst nog altijd vraag zijn en dat maakt het kopen van Galapagos aandelen nu en in de toekomst aantrekkelijk.

Galapagos aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Galapagos /symbool: GLPG
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.