Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » ING Aandelen

ING Aandelen

ING aandelen kopen, aandeel ING koers

Wil je beleggen in ING aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je ING aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in ING. Ook kun je hier de actuele ING koers raadplegen. De aandelen van de Nederlandse bank- en financiële instelling staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel ING is te vinden onder het ticker symbool: ‘INGA’

Waar kan je ING aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je ING aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van ING aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven ING aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in ING?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel ING? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel ING is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in ING uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel ING?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel ING. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over ING Group

ING startte in 1991 als gefuseerd bedrijf tussen Nationale Nederlanden en NMB Postbank groep. Daarvoor was NMB Postbank groep in 1989 ook al gevormd als gefuseerd bedrijf. Het hoofdkantoor van ING is gevestigd in Amsterdam en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 56.000 werknemers in dienst.

ING opereert wereldwijd als financiële instelling en biedt haar diensten aan private klanten, MKB-bedrijven, grote bedrijven, andere financiële instellingen en overheden. Het bedrijf richt zich veelal op haar diensten in beleggen, sparen, bankieren, hypotheken verstrekken en vermogensbeheer.

De handel in aandelen ING ging op 4 maart 1991 officieel van start. Doordat een jaar eerder de wettelijke belemmeringen voor fusies tussen verzekeraars en banken is weggevallen, kon ING dus op eerdergenoemde datum haar beursgang noteren. In de jaren daaropvolgend groeide ING uit tot een grote multinational met wereldwijde bekendheid door haar activiteiten. De aandelen van ING staan genoteerd aan de Amsterdam, Brussel en New York Stock Exchange.

Na de kredietcrisis in 2008 was ING aanzienlijk gekrompen, waardoor het bedrijf op dat moment zelfs bij de staat moest aankloppen voor een bedrag van 10 miljard euro. Dit werd een kapitaalinjectie met soepele voorwaarden omtrent het terugbetalen van het geld. De Europese Commissie heeft om die reden ING verplicht om haar bank- en verzekeringstak te splitsen. Sinds 2 juli 2014 staat de Verzekeringen en Investment Management tak als NN Group genoteerd aan de beurs. Ook zijn er onderdelen van ING in het buitenland verkocht, wat ervoor zorgt dat om en nabij 70% van de omzet van ING in Europa wordt gegenereerd.

De koers van het aandeel ING zakte hard weg tijdens de coronacrash in maart 2020. Echter wist de koers in de daaropvolgende maanden van dat jaar goed te herstellen en wist het bedrijf 2020 goed af te sluiten. ING gaat daardoor in 2021 ook weer dividend uitkeren. ING kan dus prima tegen een stootje door haar buffers en sterke positie in Europa. Het aantal klanten blijft groeien wat ook een positief beeld geeft van het aandeel ING en kansen biedt voor beleggers in de bancaire sector.

ING aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel ING /symbool: INGA
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.