Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » Prosus Aandelen

Prosus Aandelen

Prosus aandelen kopen, aandeel prosus koers

Wil je beleggen in Prosus aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Prosus aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Prosus. Ook kun je hier de actuele Prosus koers raadplegen. De aandelen van het Nederlandse internetbedrijf staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel Prosus is te vinden onder het ticker symbool: ‘PRX’

Waar kan je Prosus aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Prosus aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Prosus aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening/ account te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Prosus aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Prosus?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Prosus? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Prosus is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Prosus uit te proberen met een gratis demo-account.

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Prosus?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Prosus. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Prosus

Prosus begon in 1915 als het Zuid-Afrikaanse bedrijf Nationale pers, afgekort Naspers. Het bedrijf vormde de moedermaatschappij van De Burger, een Nederlandstalige krant. Nationale Pers veranderde vervolgens haar naam in Nasionale Pers in 1935. In 1985 richtte Nasionale Pers met een aantal andere bedrijven een televisiebedrijf op genaamd M-Net. Dit was een gewaagde eerste stap naar andere investeringen die in het digitale tijdperk zouden volgen.

In september 1994 maakte Nasionale Pers de stap om het bedrijf naar de beurs van Johannesburg te brengen. Deze aandelen werden later Naspers aandelen, waar het bedrijf in 1998 haar naam naar afkortte.

Naspers nam vervolgens in mei 2001 één van haar belangrijkste beslissingen ooit, toen het een belang van 46,5 procent in Tencent kocht voor een investering van 32 miljoen dollar. Bij de beursgang van Tencent daalde het belang van Naspers in Tencent aandelen naar 35 procent. Recentelijk verkocht Naspers een klein percentage van haar aandelen, waardoor Prosus momenteel een aandelenbelang van 31 procent heeft in Tencent.

Naast het belang van 31 procent in Tencent heeft Prosus nog verschillende andere activiteiten. Deze zijn onder te verdelen in betaaloplossingen, maaltijdbezorging en marktplaatsen. Deze willen allemaal profiteren van de onderliggende groei en de toenemende digitalisering van de wereld. Prosus heeft ook een belang van 28 procent in mail.ru, 5 procent in Ctrip en 80 procent in emag.

Prosus aandelen staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en daarnaast aan de Johannesburg Stock Exchange. Het aandeel Prosus maakt ook onderdeel uit van de AEX-index.

Online games, social media, cloud en online advertenties zagen allemaal significante groei, zelfs tijdens de COVID-19 pandemie. Tencent verwacht in de toekomst een snelle toename in cloud investeringen, mede door het beter mogelijk willen maken van thuiswerken. Zo’n snelle groei bij Tencent is zeer belangrijk voor Prosus. Het bedrijf kan hierdoor profiteren van de sterke resultaten van Tencent en tegelijkertijd de onderliggende waarde van het belang zien stijgen. Dat maakt het dat jij ook kan meeliften op dit succes door nu aandelen Prosus te kopen.

Prosus aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Prosus /symbool: PRX
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.