Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » Rabobank Aandelen

Rabobank Aandelen

Rabobank aandelen kopen, aandeel Rabobank koers

Wil je beleggen in Rabobank aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Rabobank aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt investeren in Rabobank. Ook kun je hier de actuele Rabobank koers raadplegen. De aandelen van de Nederlandse bank- en financiële dienstverlener staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel Rabobank is te vinden onder het ticker symbool: ‘RABO’

Waar kan je Rabobank aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Rabobank aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Rabobank aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Rabobank aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Rabobank?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Rabobank? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Rabobank is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Rabobank uit te proberen met een gratis demo-account.

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Rabobank?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Rabobank. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Rabobank

Boeren en tuinders sloegen vanaf 1895 de handen ineen om kredietcoöperaties te starten volgens het Raiffeissen systeem. In 1972 is de Rabobank Groep gevormd door een fusie tussen de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en Coöperatieve Centrale Boerenleenbank. Dit werd de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank, echter was deze naam te lang en moeilijk te onthouden dus gebruikte de nieuwe bank de naam Rabobank. Omdat deze naam beter bleef hangen, wordt de bank al sinds 1980 alleen nog aangeduid als Rabobank.

De Rabobank is herkenbaar aan haar unieke karakter coöperatieve bank, wat je veel terug ziet komen in reclames van de bank en andere externe communicatie. De bank gedraagt zich anders dan andere banken en staat in de volksmond ook wel bekend als de ‘boerenbank’. De Rabobank bestaat uit bijna 90 lokale banken die samen onderdeel zijn van één gezamenlijke coöperatie. Iedere lokale bank heeft een eigen ledenraad, raad van commissarissen en directievoorzitter.

De Rabobank zich ook op de internationale markt en met name activiteiten in de agrarische sector. Een deel van de winst van de Rabobank wordt door de bank besteed aan maatschappelijke en/of culturele activiteiten.

De Rabobank heeft niet een echte beursnotering zoals vele andere bedrijven en banken. Wel is het voor iedereen mogelijk om te investeren in de Rabobank door Rabobank certificaten te kopen. De vrije handel hierin aan de Euronext is sinds 2014 mogelijk gemaakt. Voor die tijd waren de certificaten alleen beschikbaar voor leden. Ten tijde van de uitgifte van de Rabobank certificaten was de nominale waarde 25 euro. Echter, de koers hiervan wordt weergegeven in een percentage. Dit houdt in dat een koers van 100% een aandeel waarde van 25 euro vertegenwoordigt. Door de jaren heen heeft de Rabobank meerdere keren certificaten uitgegeven om op deze manier geld op te halen. Dit versterkt ook de kapitaalbuffers van de Rabobank.

De Rabobank certificaten kennen een goede constante uitkering per kwartaal wat het aantrekkelijk maakt voor beleggers. Rabobank certificaten, of eigenlijk Rabobank aandelen kopen zal altijd een winstuitkering met zich meebrengen.

Rabobank aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Rabobank /symbool: ‘RABO’
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.