Ga naar de inhoud
Home » aandelen kopen » Nederlandse aandelen » Royal Dutch Shell Aandelen

Royal Dutch Shell Aandelen

Royal Dutch Shell aandelen kopen, beleggen in Shell, Koers Shell

Beleggen in de meest toonaangevende energiebedrijf ter wereld! Wil je beleggen in Royal Dutch Shell aandelen? Op deze pagina ontdek je hoe je Royal Dutch Shell aandelen kunt kopen en verkopen. We vergelijken de verschillende partijen waar je kunt beleggen in Shell. Ook kun je hier de actuele Royal Dutch Shell koers raadplegen. De aandelen van de Nederlandse oliemaatschappij staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam en worden verhandeld in euro’s. Het aandeel Shell is te vinden onder het ticker symbool: ‘RDSA’

Waar kan je Shell aandelen kopen?

Een goede broker waarbij je Shell aandelen kunt kopen is DEGIRO. DEGIRO is namelijk de goedkoopste aanbieder voor het kopen van Shell aandelen. Gebruik onderstaande knop om direct een gratis beleggingsrekening te openen bij DEGIRO.

Beleggen kent risico op verlies.

Bekijk hieronder bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Royal Dutch Shell aandelen kunt kopen. Door op Aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

€0

0,57%
Per Jaar

0%
Commissie

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,6/10

€2,50 per beurs per jaar

€3,00

9,4/10

€0

€0

Aandelen

8.7/10

0,57%
Per jaar

€0

8.4/10

0,59%
Per jaar

€5,00

7.8/10

0,60%
Per jaar

€9,00

Hoe kan je actief beleggen in Royal Dutch Shell?

Wil je liever actief speculeren op koersstijgingen en/of dalingen van het aandeel Shell? Dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van CFD beleggen. Met CFD’s kan je inspelen op koersen die omhooggaan en koersen die dalen. Een goede broker om actief te speculeren in het aandeel Shell is Plus500. Deze broker biedt de volgende voordelen:

  • 0% Commissie op je beleggingen
  • Gratis Demo-account met €40.000 fictief vermogen
  • Zeer gebruiksvriendelijk & Nederlandstalige platform
  • Handel in CFD aandelen van alle populaire internationale markten


Gebruik de onderstaande knop om CFD beleggen in Shell uit te proberen met een gratis demo-account. 

76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Wat is de actuele koers van aandeel Royal Dutch Shell?

Hieronder zie je de actuele aandelen koers van het aandeel Royal Dutch Shell. Klik op kopen om het aandeel direct te kopen of klik op verkopen om het aandeel te verkopen.

Over Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell is een van de meest toonaangevende bedrijven in de energiesector. Het bedrijf behoort tot de supermajors; de zes grootste staatsonafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld. Shell werkt aan het opsporen, winnen en verwerken van gas en olie, en de verkoop van producten in haar retail stations verspreid over de hele wereld en herkenbaar aan de rood met gele schelp.

Op 16 juni 1890 is de Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij (Koninklijke Olie) in Amsterdam opgericht. Het bedrijf speelt vanaf dan in op de energie transitie die voortkomt uit technologische doorbraken en een snelgroeiende vraag naar nieuwe olieproducten zoals petroleum en later diesel en benzine. Het hoofdkantoor heeft Shell gevestigd in Den Haag. Toen het bedrijf in 1907 een samenwerking aanging met de Britse Shell Transport and Trading Company werd het een Nederlands-Britse oliemaatschappij.

In 2004 kon er voor het eerst worden gehandeld in het aandeel Royal Dutch Shell. Daarvoor waren het twee verschillende bedrijven met een notering aan de beurs van Amsterdam en Londen. Het bedrijf is erg afhankelijk van de olieprijs, waardoor je ziet dat de koers van Shell daarbij mee fluctueert. Royal Dutch Shell is een van de grootste beursgenoteerde bedrijven wereldwijd en haalt haar omzet uit meer dan honderd landen en is daarmee een van de grootste ondernemingen ter wereld.

Shell heeft haar activiteiten onderverdeeld in een aantal bedrijven, waaronder Upstream, Downstream, New Energies, Integrated Gas en Projects and Technology. Deze laatstgenoemde is de drijvende kracht achter hun onderzoek en innovatie.

Al meer dan 130 jaar is Shell een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld. Het bedrijf is een van de grootste spelers in Nederland in de voorziening van energie.

Inmiddels investeert Shell steeds meer in biobrandstof, waterstof, windenergie en de productie en verkoop van stroom. Dit heeft te maken met haar klimaatambities om in 2050 volledig CO2-neutraal te willen opereren.

Royal Dutch Shell aandelen kopen in 4 stappen

  1. Open een gratis beleggingsrekening bij de broker DEGIRO
  2. Zoek in het platform naar het aandeel Shell / Symbool: RDSA
  3. Voer het bedrag of aantal aandelen in dat je wilt kopen
  4. Druk op Plaats order en je order wordt automatisch uitgevoerd! That’s it!

Beleggen kent risico op verlies.