Meteen naar de inhoud
Home » Beleggen apps

Top 10 Beste Mobiel Beleggen Apps 🥇

Er zijn honderden beleggingsapps actief in de mobiele beleggingswereld. Om jou talloze uren aan onderzoek te besparen, lichten we hieronder de 10 beste beleggen apps van 2022 toe. Of je nu op zoek bent naar de beste beleggingsapp voor beginners, de beste app om aandelen te kopen, een oefen app om te leren beleggen of een beurs app om realtime koersen te volgen, wij hebben het allemaal voor je uitgezocht.

De aandelen app van DEGIRO wordt keer op keer verkozen tot beste online beleggingsapp van Nederland. Ook internationaal wordt DEGIRO aangeprezen. In ruim 80 internationale brokeronderzoeken is DEGIRO benoemd tot beste en goedkoopste beleggingsapp en platform om online te beleggen. Van aandelen kopen tot realtime koersen volgen, voor beginners tot gevorderden: De beleggen app van DEGIRO biedt het allemaal.

Voordelen
 Tijdelijke actie: €50 transactietegoed!
✓ 
Winnaar van 80 Internationale Broker Awards🥇
✓ Ongekend lage tarieven (Goedkoopste beleggingsapp)
Beleg wereldwijd op alle belangrijke beurzen 
 Betrouwbaar en zeer gebruiksvriendelijke app
✓ Aandelen app voor iPhone en Android
Geschikt voor beginners én ervaren beleggers
Geen minimum inlegbedrag
Gratis rekening openen

Nadelen
x Alleen geschikt voor zelfstandig beleggen
x Beleggen kent risico op verlies

Veilig op de website van DEGIRO

BUX Zero is een vrij nieuwe speler op de markt. Deze Nederlandse aandelen app, die zich voornamelijk richt op beginners, is in 2019 in het leven geroepen met als doel om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Bij BUX Zero kun je heel eenvoudig tegen 0% commissie beleggen in duizenden aandelen, ETF’s en cryptocurrencies. Betekent dat dat de beleggingsapp volledig gratis is? Nee, uiteindelijk zal je hier en daar toch wat kosten tegenkomen. Hoe dan ook is de aandelen app van BUX wél heel voordelig.

Voordelen
 Beste beleggingsapp voor beginners
Commissievrij beleggen in aandelen en ETF’s
✓ Gratis aandeel twv maximaal €200,-
✓ Handel in fractionele aandelen en crypto’s
Aandelen app voor iPhone (iOS) en Android
✓ Laagdrempelig en extreem gebruiksvriendelijk
Gratis downloaden en geen minimum inlegbedrag
Gereguleerd door Autoriteit Financiële Markten
 Nederlandse broker met AFM licentie
 BUX-community: Connect met andere beleggers binnen de beleggen app

 

Nadelen
x Alleen geschikt voor zelfstandig beleggen
Uitsluitend voor mobiel beleggen, geen desktop.

Veilig op de website van BUX

eToro is de enige broker waarbij beleggers naast traditionele activa zoals aandelen en grondstoffen ook kunnen handelen in ‘nieuwe’ activa zoals Bitcoin en Ethereum. De beleggen app van eToro is één van de meest innovatieve beleggingsapps ter wereld en beschikt over een gepatenteerd Copy Trading systeem, een unieke feature waarbij je (succesvolle) beleggers kunt volgen en hun trades automatisch kunt kopiëren. De beleggingsapp van eToro biedt toegang tot meer dan 2.000 verschillende beleggingsproducten, waaronder aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s, indexen en cryptocurrencies.

Voordelen
Minimale storting €50
€0 commissie op aandelen en ETF’s
 Beleggingsapp voor iPhone en Android
 Toegang tot 2.000+ beleggingsproducten
 Innovatieve Nederlandstalige beleggingsapp 
Gratis oefen-account met $100.000 nepgeld
Uitstekende klantenservice (Live chat & tickets)
 Storten via iDeal, PayPal of Bankoverschrijving
Copy Trading: kopieer professionele beleggers
Geregistreerd bij De Nederlandse Bank
Geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority – licentienummer FRN 583263

Nadelen
x Enkel handelen in USD
x Hoge tarieven voor valutahandel
x Beleggen kent risico’s, je inleg kan minder waard worden

Veilig op de website van eToro

De volgende beleggingsapp in ons lijstje is de beleggen app van Mexem. Mexem maakt gebruik van de baanbrekende Traders Workstation software die al voor de 16e keer op rij bekroond is tot beste beleggingssoftware ter wereld. Het is een zeer geavanceerd beleggingsapp met bijzonder uitgebreide tools en mogelijkheden. Met de beleggen app van Mexem kun je tegen zeer scherpe tarieven beleggen op ruim 135 internationale beurzen in zowel aandelen, fondsen, obligaties, ETF’s, forex, futures, cfd’s, opties als metalen.

Mexem app, beleggingsfondsen app

Voordelen
 16 keer bekroond tot ’s werelds beste beleggingssoftware
Wereldwijd handelen in alle financiële producten
Ongelofelijk lage beleggingskosten
 Gratis oefen-account (leren beleggen app)
Online coaching voor beginners
Aandelen app voor iPhone (iOS) en Android
Uitstekende klantenservice met handig portaal
Groot assortiment aan handelsfuncties
Geregistreerd bij AFM-register, gereguleerd door CySEC

Nadelen
x Alleen geschikt voor zelfstandig beleggen
x Beleggen kent risico op verlies

Veilig op de website van MeXem

Een andere gebruiksvriendelijke beleggen app is de SAXO Bank beleggingsapp. De app heeft een uitgebreide reeks handels- en investeringsfuncties met een intuïtieve interface en is om die reden een geliefde aandelen app bij beleggers. De aandelen app SaxoTraderGO biedt toegang tot meer dan 40.000 verhandelbare instrumenten, innovatieve functies voor risicobeheer en uitgebreide analyses. De app maakt het hiermee makkelijk voor zowel beginnende als ervaren beleggers om heldere beslissingen te nemen bij het beoordelen van markten en het beheren van handelsposities.

Voordelen
 State-of-the-art Beleggingsplatform
✓ Beleggingsapp voor elk type belegger
Tijdelijke actie: €200 transactietegoed!
✓ Competitieve handelstarieven
✓ Aandelen, etf’s, obligaties, opties en meer
✓ 
 
 

Nadelen
x 

Veilig op de website van SAXO Bank

Plus500 loopt al vanaf 2011 voorop bij het gebruik van CFD’s om te innoveren in financiële instrumenten en het leveren van een solide infrastructuur binnen een beleggen app. De Plus500 app is dan ook een goede beleggingsapp om mee te beginnen, mede door de transparantie in vooraf getoonde tarieven en marge-informatie. De aandelen app biedt duidelijke, betrouwbare grafieken door middel van een simpele interface en handel in meer dan 2.500 CFD’s op aandelen, grondstoffen, cryptovaluta en veel meer. De handel in cryptovaluta is beschikbaar via CFD’s, maar niet via de handel in de onderliggende waarde (bijvoorbeeld door Bitcoin te kopen).

Voordelen
 
✓ 
✓ 
 
 
Plus500CY Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250 /14)

Nadelen
x Alleen geschikt voor CFD beleggen

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

De beleggingsapp Peaks, onderdeel van Rabobank, bied je de mogelijkheid te beleggen in duurzame indexfondsen vanaf 1 euro. Door je bankrekening te koppelen aan de app, worden jouw dagelijkse aankopen afgerond naar de eerstvolgende euro in de beleggen app Peaks. Dat wisselgeld kan je vervolgens met maximaal 5 rekeningen beleggen in een door jouw gekozen portfolio (risicoprofiel) in de eenvoudige, maar duidelijke aandelen app. Je belegt daarmee niet rechtstreeks in aandelen, maar in indexfondsen van bekende aanbieders. Dat maakt de aandelen app Peaks makkelijk en toegankelijk voor de beginnende belegger.

Voordelen
 Beleg automatisch je wisselgeld
✓ 
 
Gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM)
✓ 
 
 
 

Nadelen
x 

Veilig op de website van PEAKS

8. Libertex Beleggen app

Als je op zoek bent naar een van de best beoordeelde CFD-beleggingsapps, dan kom je bij de Libertex beleggingsapp terecht. De aandelen app van Libertex biedt toegang tot meer dan 250 verhandelbare activa terwijl de app haar aanbod en diensten zo eenvoudig mogelijk houdt. In de app heb je toegang tot een reeks aandelen, crypto’s, ETF’s, indices, grondstoffen en meer. De beleggen app Libertex bied je de mogelijkheid altijd en overal jouw CFD-portfolio te beheren. Je kan in de app geld storten, activa kopen en verkopen, prijswaarschuwingen instellen en meer.

Voordelen
 CFD’s op Aandelen, ETF’s en indexxen
✓ 
 
Geautoriseerd en gereguleerd door de CySEC 
✓ 
 
 
 

Nadelen
x 74% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Velig op de website van Libertex

De Trade Republic beleggen app maakt investeren in aandelen, derivaten en exchange-traded fondsen met lage directe transactiekosten toegankelijk voor beleggers. Met de beleggingsapp kan je jouw geld beleggen in zo’n 8.000 aandelen en EFT’s via een intuïtieve interface. De aandelen app van Trade Republic is gebruiksvriendelijk en laagdrempelig en biedt beleggers duidelijk inzicht in de gemaakte belegging. In het eerste kwartaal van 2022 maakt de beleggen app Trade Republic ook beleggen in crypto mogelijk.

Voordelen
 
✓ 
 
 
✓ 
 
 
 

Nadelen
x 

Veilig op de website van Trade Republic

Als hekkensluiter in deze lijst hebben we de Bitvavo crypto app. Deze als beste crypto app beoordeelde beleggingsapp maakt het laagdrempelig en heel toegankelijk om crypto’s te kopen tegen lage tarieven. De beleggen app is een zogenoemde exchange waar vraag en aanbod van cryptovaluta samenkomen, waardoor de kosten lager gehouden kunnen worden. De Bitcoin app Bitvavo biedt toegang tot meer dan 150 cryptovaluta die je kunt kopen, verkopen, gebruiken en bewaren. De overzichtelijk interface van de beleggingsapp geeft je inzicht in het grote aanbod aan crypto valuta en daarnaast ook wallet ondersteuning, wat het toch wel de beste crypto app van Nederland maakt.

Voordelen
 
✓ 
 
 
✓ 
 
 
 

Nadelen
x 

Veilig op de website van Bitvavo

Tip: Het kan overigens geen kwaad om bij meerdere partijen een beleggingsapp te downloaden. Je kunt dan de verschillende beleggen apps naast elkaar gebruiken. Waarschijnlijk zal je een voorkeur ontwikkelen, waar je uiteindelijk mee verder kunt.