Home » Beleggingsrekeningen

Beleggingsrekening Openen? Top 10 Brokers 🥇

Om te kunnen beleggen heb je een beleggingsrekening nodig. Zo’n beleggingsrekening (ook wel effectenrekening of beleggersrekening genoemd) kan je heel eenvoudig openen bij een bank of online broker. Hiermee kan je vervolgens beleggen in verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, grondstoffen, beleggingsfondsen en obligaties. Het is belangrijk om goed uit te zoeken welke beleggingsrekening het beste bij jouw doelen en wensen past. Vergelijk hieronder eenvoudig en snel de top 10 beste en goedkoopste beleggingsrekening en open direct een gratis beleggersrekening.

1. DEGIRO

DEGIRO is een zeer populair en gebruiksvriendelijke handelsplatform en staat bekend als de goedkoopste beleggingsrekening van Nederland. Met een beleggingsrekening van DEGIRO kan je op 60 internationale beurzen beleggen in ruim 2 miljoen beleggingsproducten, zoals aandelen, beleggingsfondsen, indexen, ETF’s, obligaties, grondstoffen, derivaten en meer. Een beleggingsrekening openen bij DEGIRO is volledig gratis en zonder minimale storting.

2. eToro

eToro is één van de meest innovatieve en snelst groeiende beleggingsplatformen ter wereld en staat vooral bekend om zijn gepatenteerde Copy-trading concept en 0% commissie op aandelen en ETF’s. Met een beleggingsrekening van eToro kan je op 17 internationale beurzen beleggen in meer dan 2000 financiële instrumenten, waaronder aandelen, grondstoffen, ETF’s, indexen, valuta’s en meer. Ontdek de mogelijkheden!

Broker

Transactiekosten

Aanmelden

€2,50
Per jaar

€0
Aandelen & etf's

0,59%
Per jaar

0,60%
Per jaar

Broker

Waardering

Servicekosten

Order per €1000 (NL)

Aanmelden

9,5/10

€2,50 per beurs per jaar

€2,30,-

8,9/10

€0

€0
Aandelen

8,7/10

0,59%
Per jaar

€5,00,-

8,3/10

0,60%
Per jaar

€9,00,-

Wat is een Beleggingsrekening?

Een beleggingsrekening is een rekening waar je een bedrag op kunt storten waarmee je vervolgens kunt beleggen op de beurs. Met een beleggingsrekening kan je beleggen in verschillende beleggingsproducten zoals aandelen en obligaties.

Beleggingsrekening openen?

Om te beginnen met beleggen moet je eerst een beleggingsrekening openen. Dit doe je vrij eenvoudig via de website van een online broker naar keuze. Een broker is een partij die het beleggen faciliteert tussen de belegger en de beurs. Voordat je een beleggingsrekening kunt openen, moet je een korte vragenlijst invullen en een aantal persoonlijke gegevens aanleveren. Denk hierbij aan kopie legitimatiebewijs, BSN-nummer, rekeningnummer en NAW-gegevens. Dit is wettelijk bepaald en is ter bescherming van de broker en de klant. Zodra je gegevens gecontroleerd zijn krijg je direct toegang tot het beleggingsplatform van de broker en kun je in verschillende beleggingsproducten handelen.

Wat zijn de kosten van een beleggingsrekening?

Beleggingsrekeningen vergelijken begint bij de meeste mensen bij het vergelijken van de kosten van de verschillende  aanbieders. Het nagaan van deze kosten kan ervoor zorgen dat je veel geld bespaard en je uiteindelijke rendement zo hoog mogelijk zal zijn. De kosten voor het openen van een beleggingsrekening is meestal gratis, maar aan het handelen op de beurs zitten kosten verbonden. Denk aan beheer- en servicekosten, transactiekosten, valutakosten en andere fees. Deze kosten bij elkaar opgeteld kunnen aardig oplopen en een groot deel van je uiteindelijke rendement opslokken. Kies daarom voor een beleggingsrekening met de goedkoopste tarieven. Bekijk in de bovenstaand vergelijkingstabel de tarieven van de beste beleggingsrekeningen in Nederland. Hier komt DEGIRO het voordeligst uit de bus.

Hoe kan je een beleggersrekening opzeggen?

Bij zelf beleggen zit je nergens aan vast. Met een simpele e-mail of telefoontje kan je op ieder moment je beleggersrekening of effectenrekening opzeggen. Het saldo op je beleggingsrekening zal worden overgemaakt naar je tegenrekening en je bank of broker zorgt ervoor dat jouw beleggersrekening wordt beëindigd. Je ontvangt een bevestiging van de opzegging. Op het moment dat de beleggingsrekening is stopgezet, is deze niet meer zichtbaar in je account of beleggingsapp.

Moet je een privé of zakelijke beleggingsrekening openen?

Als je ZZP’er of ondernemer bent, kun je naast een privé beleggersrekening ook kiezen om een zakelijke beleggingsrekening te openen. Zo’n zakelijke beleggingsrekening kan vanwege belastingvoordelen is sommige gevallen interessanter zijn. De keuze tussen een privé en zakelijk beleggen draait voornamelijk om hoeveel belasting je effectief over je vermogen betaalt. Bij een laag rendement is het vaak aantrekkelijker om zakelijk te beleggen.

Beleggingsrekening openen in 4 stappen

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D