Ga naar de inhoud
Home » Beleggingsrekening openen » ABN AMRO

ABN AMRO Beleggingsrekening

ABN Amro beleggingsrekening openen, abn amro beleggen

Zoals bij de meeste Nederlandse banken kan je ook bij de ABN Amro terecht voor beleggingen. De ABN Amro beleggingsrekening is er in verschillende vormen, van helemaal zelf beleggen tot vermogensbeheer. ABN Amro beleggen zal vooral bestaande klanten aanspreken, omdat ze dan al hun geldzaken op dezelfde locatie hebben. Maar er zijn natuurlijk meer zaken waar je op moet letten. Gelukkig ben je op de goede plek, want in deze blog lees je alles over beleggen bij ABN Amro!

Voor wie is ABN Amro beleggen?

Allereerst kan je bij ABN Amro zelfstandig beleggen zonder hulp vanuit de bank. Voor deze vorm van actief beleggen heb je dus wel tijd en kennis nodig. Daarnaast kan je er beleggen onder begeleiding, waarbij je een profiel kiest dat bij je past. Vervolgens belegt ABN Amro jouw inleg in diverse fondsen.

Voor- en nadelen van beleggen bij ABN AMRO

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk
Je bankzaken en beleggingen op één plek
Verschillende soorten beleggen (passief en actief)

x Relatief duur
x Beperkte mogelijkheden voor technische analyses

ABN AMRO beleggingsrekening kosten

Het spreekt voor zich dat je begint met beleggen omdat je rendement wil opbouwen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je een deel van dit rendement weer inlevert aan onnodig hoge kosten. Helaas is dit bij ABN Amro wel het geval. De kosten kunnen hier namelijk flink oplopen. Er zijn geen transactiekosten maar de jaarlijkse kosten als percentage van je inleg zijn een stuk forser dan bij een hoop andere brokers. Dit bedrag kan flink oplopen en dat is zonde van je rendement.

Alternatieven voor ABN Amro beleggingsrekening 

Er zijn genoeg goedkopere alternatieven te bedenken voor de ABN Amro beleggingsrekening, zoals:

  • DEGIRO: Wereldwijd beleggen tegen zeer scherpe tarieven
  • eToro: Commissievrij beleggen in aandelen en ‘social trading’
  • BUX Zero: Beste beleggingsapp voor beginners. 0% commissie op aandelen en ETF’s.

Conclusie ABN Amro beleggingsrekening 

ABN Amro heeft een gebruiksvriendelijk platform in handen dat prettig werkt, zeker voor bestaande klanten. De kosten zijn echter zo hoog dat ook zij beter af zijn bij andere brokers, die dezelfde diensten aanbieden (vaak zelfs meer) tegen lagere prijzen. Wil jij een ABN Amro beleggingsrekening openen, kijk dan eerst nog eens goed naar bovenstaande alternatieven!