Ga naar de inhoud
Home » Beleggingsrekening openen » ING

ING Beleggingsrekening

beleggen ing beleggingsrekening openen

Veel mensen die willen beginnen met beleggen, overwegen om dat te doen bij hun bank. Het grote voordeel hiervan is dat je op die manier al je geldzaken op één plek hebt, zo ook met de ING beleggingsrekening. Maar is het wel de beste keuze, of zijn er betere alternatieven? Dat, en alle andere ins en outs van ING beleggen, vertellen wij je in deze blog!

Voor wie is ING beleggen?

Mensen die een ING beleggingsrekening openen doen dat zoals gezegd dus meestal omdat ze er al klant zijn. Verder is het geschikt voor mensen die willen beleggen bij een grote instelling waar hun geld veilig is. Daarnaast is ING beleggen er voor verschillende soorten beleggers. Je kunt er namelijk terecht voor actief zelf beleggen, beleggingsfondsen en vermogensbeheer.

Voor- en nadelen van beleggen bij ING 

Al je geldzaken op één plek
Zowel passief als actief beleggen
Overzichtelijke omgeving
Groot aanbod beleggingsproducten

x Hoge kosten

ING beleggingsrekening kosten

Zoals je hierboven al zag staan, gaat beleggen bij ING gepaard met onnodig hoge kosten. Het is algemeen bekend dat beleggen bij een bank duurder is dan bij andere brokers. Vergeleken met andere banken is ING beleggen redelijk goed geprijsd, maar vergeleken met andere brokers blijft het duur. Allereerst betaal je €20 per jaar voor een ING beleggingsrekening. Daarnaast betaal je over de meeste beleggingsproducten vrij forse service fees, die in sommige gevallen zelfs twee keer hoger zijn dan bij andere brokers.

Alternatieven voor ING beleggingsrekening 

We kunnen dus wel stellen dat je met ING beleggen meer kosten betaalt dan bij andere brokers. Daarom hebben we voor jou een aantal brokers op een rijtje gezet waar je net zo goed kunt beleggen, maar dan tegen veel scherpere tarieven:

  • BUX Zero: Beste beleggingsapp voor beginners. 0% commissie op aandelen en ETF’s.
  • DEGIRO: Zeer populaire broker. Wereldwijd beleggen ongekend lage tarieven.
  • eToro: Social trading commissievrij beleggen in aandelen.

Conclusie ING beleggingsrekening

ING beleggen werkt overzichtelijk en prettig. Toch raden wij je aan om nog even verder te kijken, omdat de kosten simpelweg te hoog zijn. Veel brokers bieden dezelfde diensten aan tegen lagere tarieven. Er zijn dus meer dan genoeg betere en goedkopere beleggingsrekeningen!