Ga naar de inhoud
Home » Beleggingsrekening openen » Rabobank

Beleggen met een Rabobank Beleggingsrekening

Rabobank beleggen, Rabobank beleggingsrekening openen

Zoals de meeste grote banken in Nederland kan je bij de Rabobank ook terecht voor beleggingen. Deze bank biedt diverse soorten beleggingen, zowel voor mensen die zelf willen beleggen of hun geld willen laten beleggen in de vorm van vermogensbeheer. In deze blog bespreken we beleggen bij de Rabobank uitvoerig en na het lezen weet jij of een Rabobank beleggingsrekening openen nou wel of niet verstandig is!

Is Rabobank beleggen iets voor mij?

Bij Rabobank is er voor ieder wat wils. Allereerst hebben de mensen die graag alle touwtjes in handen hebben de optie om zelf te beleggen. Verder kan je kiezen voor beheerd beleggen, waarbij vermogensbeheerders voor je aan de slag gaan. Hierbij heb je wel controle over je risicoprofiel en kan je bijvoorbeeld kiezen voor duurzame fondsen.

Rabobank beleggen, Rabobank beleggingsrekening openen

Plus- en minpunten van de Rabobank beleggen 

Makkelijk in gebruik
Verschillende vormen van beleggen

x De kosten zijn hoog
x Alleen mogelijk met een Rabobank rekening

Rabobank beleggingsrekening: wat kost het? 

We hebben de belangrijkste kosten van Rabobank beleggen even voor je op een rijtje gezet. Zo zijn de servicekosten altijd €5 per kwartaal + 0,06% van je inleg (tot €100.000). Ook als je niets belegt. Daarnaast betaal je transactiekosten. Deze verschillen sterk per product, maar zijn in de meeste gevallen hoger dan bij andere brokers. Al met al is een Rabobank beleggingsrekening zelden de voordeligste optie.

Betere alternatieven voor de Rabobank beleggingsrekening? 

De hierboven genoemde kosten zijn voor veel mensen een reden om naar andere brokers te zoeken. Neem bijvoorbeeld DEGIRO, een van de meest voordelige brokers ter wereld. Ook eToro en Bux Zero zijn met hun commissievrije beleggingen en uitgebreide functiepakketten goede alternatieven.

Rabobank beleggingsrekening, doen of niet doen? 

Rabobank beleggen is een eenvoudig platform dat best prettig in gebruik is. Helaas maken de hoge kosten de Rabobank behoorlijk onaantrekkelijk voor beleggers. Niet alleen betaal je bij veel andere brokers minder kosten, het aanbod beleggingsproducten is er bovendien vaak groter. Ook zaken als analyse-mogelijkheden zijn bij Rabobank beleggen behoorlijk beperkt. Wij raden dan ook aan om nog even verder te kijken voor geschiktere beleggingsrekeningen!