Ga naar de inhoud
Home » Brokers vergelijken

Top 10 Beste Brokers Vergelijken

Beleggen begint bij brokers vergelijken! Ben jij op zoek naar de beste broker voor je beleggingen? Zoek dan niet verder! In dit artikel vergelijken we de 10 beste brokers beschikbaar in Nederland. Na het lezen weet jij vast wat de beste online broker voor jou is en kun je direct aan de slag. Lees dus snel verder!

Op nummer één in deze beste brokers lijst vinden we DEGIRO. Deze online broker staat over het algemeen bekend als een van de beste en goedkoopste brokers in Nederland. De tarieven die je hier tegenkomt zijn simpelweg een stuk lager dan elders. DEGIRO biedt een gebruiksvriendelijk platform voor zowel beginnende als gevorderde actieve beleggers. Daarnaast is het aantal handelsmarkten behoorlijk groot en zijn de transactiekosten dus erg laag. Start nu met beleggen in bijv. aandelen en ETF’s bij DEGIRO. Nu met €100,- transactiekorting!

Open je gratis account bij DEGIRO en profiteer van de ongekend lage tarieven!

eToro is een beleggingsplatform met een uniek aspect: social trading. Hierbij kan je succesvolle beleggers volgen en hun handelingen kopiëren. Zo profiteer je dus van hun expertise. Daarnaast kan je gemakkelijk in contact komen met andere beleggers om van elkaar te leren.

Probeer nu social trading met eToro!

Mexem is een van de meest geschikte handelsplatforms voor actieve beleggers met wat ervaring. De mogelijkheden voor het maken van analyses en dergelijke zijn zeer uitgebreid. Daarnaast is het aanbod handelsproducten erg groot. Een krachtig platform waar je veel uit kunt halen!

Bekijk de website van Mexem.

BUX Zero is een online broker die zeker niet mag ontbreken in deze lijst. De ‘Zero’ staat voor het feit dat je hier kosteloos kan beleggen. Een groot deel van de producten verhandel je inderdaad kosteloos. Het is een zeer overzichtelijk platform waar zeker beginners zich prettig bij zullen voelen. Daarbovenop hanteert BUX Zero een lage minimum inleg. Bovenstaande opsomming maakt BUX Zero een zeer laagdrempelige en aantrekkelijke instap in de wereld van beleggen! Let er wel op dat BUX Zero mobile only is.

Open een gratis account bij BUX Zero.

SAXO Bank (voormalig BinckBank) is een online broker met een enorm aanbod beleggingsproducten waar zowel de beginnende als de gevorderde belegger zich thuis zal voelen. Ook dit is een uitgebreid platform met bijzonder veel functies! Vooral de mogelijkheden voor het maken van analyses zijn zeer goed aanwezig. Beginners kunnen starten met een demo-account, waarbij je kan oefenen met nepgeld voordat je aan het echte werk begint.

De focus ligt bij Saxo Bank voornamelijk op korte termijn handel in valuta en CFD’s, maar ook andere producten zijn verhandelbaar. 

Begin met een gratis demo-account bij SAXO Bank.

Brand New Day is een online broker die zich voornamelijk richt op beleggingen voor de zeer lange termijn, zoals je pensioen. Verwacht hier geen explosieve, supersnelle handelingen, maar een betrouwbare en prettige omgeving om te beleggen voor later.

Begin met pensioenbeleggen bij Brand New Day.

Plus500 is een broker die zich specialiseert in CFD’s. CFD staat voor contract for difference, hiermee plaats je orders op koerswijzigingen in plaats van dat je in een daadwerkelijk product belegt. Het platform is prettig in gebruik, maar nog belangrijker: de tarieven zijn scherp en het aanbod CFD’s is bij deze online broker zeer groot.

Met Plus500 kan je eerst oefenen met een gratis demo-account. Probeer het nu!

*72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Op nummer zes in deze beste brokers lijst vinden we FXFlat. Deze online broker is zeer professioneel en biedt enorm veel verschillende mogelijkheden. Zeker de wat meer ervaren belegger kan hier naar hartenlust gebruik maken van de functies en instrumenten op de twee verschillende platforms. Het ene platform, TraderWorkstation, richt zich op aandelen en ETF’s. Het andere, MetaTrader, biedt forex, futures en CFD’s. Een uitstekende online broker met krachtige tools!

Start binnen enkele minuten met beleggen bij FXFlat!

InDelta is de perfecte online broker voor mensen die geen tijd of behoefte hebben om zelf te beleggen, maar wel rendement over hun vermogen willen maken. Bij InDelta beleg je in de door hen zelf ontwikkelde indexfondsen. Het voordeel hiervan is dat je binnen een paar klikken begonnen bent, en dat InDelta het werk voor je doet. Daarbovenop beleg je bij InDelta tegen zeer scherpe tarieven, terwijl veel brokers van indexfondsen hoge kosten rekenen. Een aanrader!

Kies voor eenvoud, rust én rendement. Kies voor InDelta. Veel verstandige beleggers gingen je voor! 

Ook Libertex haalt onze top 10 beste brokers. Bij Libertex handel je ook in CFD’s. Daarnaast is het aanbod cryptocurrencies bij Libertex erg groot. De lijst verschillende crypto’s is lang en niet voor niets heeft Libertex in het verleden meerdere prijzen voor beste crypto broker gewonnen.

Bekijk de website van Libertex.

Deze van oorsprong Amerikaanse partij draait al vrij lang mee. Je kunt er beleggen tegen zeer lage kosten. Ondanks dat dit handelsplatform geen Nederlandstalige interface biedt is hij zeker het proberen waard!

Interactive brokers, beste beleggingsplatform, handelsplatform

Kijk op de website van Interactive Brokers naar de mogelijkheden.

Crypto Brokers Vergelijken

Bitvavo is een zeer prettig crypto beleggingsplatform dat geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde crypto beleggers. Naast het grote aanbod profiteer je hier van de scherpe tarieven. Het opslaan van je crypto munten en de transactiekosten zijn zeer voordelig bij Bitvavo!

Probeer nu het crypto handelsplatform Bitvavo.

Als jij een ervaren crypto belegger bent met verstand van zaken, dan kan je eigenlijk niet om Binance heen. Het is een van de meest geschikte crypto beleggingsplatforms voor gevorderden en hij combineert een zeer uitgebreid functiepakket met hele voordelige tarieven.

Bekijk de uitgebreide mogelijkheden op de website van Binance!

Wat is een online broker?

Een vraag die wij erg vaak tegenkomen is: wat is een broker? In het kort gezegd is het een handelsplatform dat tussen jou als belegger en de beurs in staat. Op dit handelsplatform kan jij beleggen. Hiervoor rekent zij dan verschillende soorten kosten. Bij het brokers vergelijken zal je al snel zien dat deze kosten erg kunnen verschillen. Hierover lees je straks meer.

Beleggen bij een bank of online broker?

Veel beginnende beleggers vragen zich af bij welke partij zij het beste hun beleggingen onder kunnen brengen. Over het algemeen zijn er dan twee keuzes: bij een bank of bij een broker. Het voordeel van beleggen bij de bank is dat je daar meestal al een betaal- en spaarrekening hebt. Zo heb je alles op één overzichtelijke plek. Beleggen bij de bank is echter over het algemeen behoorlijk prijzig. Om die reden raden wij je altijd aan om bij een broker te beleggen, waar de tarieven een stuk voordeliger zijn.

Wat kost een online broker?

Zoals gezegd rekenen banken en brokers dus kosten voor hun diensten op het gebied van beleggingen. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch, maar deze kosten kunnen behoorlijk verschillen. Brokers vergelijken is dus erg verstandig. Ook belangrijk om te onthouden is dat kosten soms vooraf laag lijken, maar op termijn behoorlijk wat van je rendement af kunnen snoepen. In het onderstaande overzicht zie je de kosten van de beste brokers bij enkele standaard aandelen per €1.000 en €10.000.

Broker

Per €1.000

Per €10.000

Meer info

€3,00

€3,00

€0

€0

€5,00

€50,00

€9,00

€90,00

ING

€29,72

€54,40

Rabobank

€29,00

€71

Broker

Per €1.000

Meer info

€2,00

€0

€5,00

€9,00

Rabobank

€29,00

ING

€29,27

Hoe veilig is beleggen via een broker?

Als jij je afvraagt of je geld wel veilig is bij een online handelsplatform wanneer je begint met beleggen, dan snappen wij dat heel goed. Mocht het ooit minder goed gaan met een van deze instellingen dan wil je natuurlijk dat jouw inleg veilig is. Alle genoemde aanbieders in onze lijst bestempelen wij als veilig. Het zijn grote, internationale partijen die onder toezicht staan van meerdere officiële instanties. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw inleg ineens verdwijnt als je bent aangesloten bij een van de partijen uit deze lijst!

Wat is de beste online broker voor mij?

Ga je beginnen met beleggen? Start dan dus altijd met online brokers vergelijken. Het belangrijkste om te weten is dat de meest geschikte aanbieder per persoon verschilt. Beleggen kan op oneindig veel verschillende manieren, en elk online handelsplatform heeft zijn eigen voordelen. Wil je actief beleggen in aandelen en ETF’s, dan zit je waarschijnlijk het beste bij DEGIRO. Ben jij een crypto belegger, dan raden we Bitvavo aan. Korte termijn beleggers kunnen zich het beste aansluiten bij Plus500 en wil je pensioenbeleggen, dan is Brand New Day het meest geschikt. De beste brokers die we in de lijst hierboven hebben genoemd hebben dus elk hun eigen unieke aspecten. Vandaar dat we geen éénduidig antwoord kunnen geven over de beste brokers voor iedereen. Het hangt af van je stijl van beleggen!

Welke broker wordt aangeraden voor beginners?

De beste brokers hierboven verschillen ook behoorlijk in hun functiepakket. Als beginnende belegger wil je het liefst niet dat je direct in het diepe wordt gegooid, met alle gevolgen van dien. Wij raden je dan ook aan om altijd te starten met brokers vergelijken en een aanbieder uit te kiezen waarbij je veel kunt leren. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan een demo-account met fictief vermogen, educatie of contact met andere beleggers. Om die reden raden we voor beginnende beleggers in aandelen en ETF’s DEGIRO en eToro aan. DEGIRO is een overzichtelijk platform waar je overal heldere uitleg kunt vinden, en eToro biedt het sociale aspect waarbij je erg veel kunt leren van beleggers met ervaring. Voor beginnende crypto beleggers is Bitvavo erg geschikt. Bij Bitvavo hebben ze zelfs voor beginners een speciale interface ontwikkeld zodat je stap voor stap wegwijs raakt in de wereld van crypto beleggen. Als je er klaar voor bent, kun je vervolgens switchen naar de geavanceerde interface. Ideaal toch?

Conclusie online brokers vergelijken

We hopen dat je iets hebt opgestoken van deze lijst beste brokers. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen, de keuze hangt echt af van jouw stijl van beleggen. Het is daarom verstandig om dat eerst goed voor jezelf in kaart te brengen, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Voor de beginnende belegger komen vooral DEGIRO, SAXO Bank en eToro als beste uit de bus, met hun lage kosten en gebruiksvriendelijke interface. Overigens zijn de wat meer gevorderde beleggers ook prima op hun plek bij die twee aanbieders. Gevorderden zijn ook op hun plek bij FXFlat en Mexem, waar je zeer uitgebreide analyses kunt maken.

Nieuwe crypto beleggers doen er verstandig aan om een rekening te openen bij Bitvavo. Ben jij al wat verder gevorderd in de crypto wereld dan raden we Binance aan. Beide partijen zijn zeer voordelig in hun kosten en hebben veel te bieden voor verschillende soorten beleggers.

Wil jij je richten op beleggingen voor de lange termijn (bijvoorbeeld om na je pensioen van te genieten) dan zit je bij InDelta of Brand New Day op je plek. Als bij jou de focus ligt op korte termijn of CFD beleggen dan is Plus500 of eToro de plek waar je wilt zijn.

Voor ieder wat wils dus, en alle beste brokers die we genoemd hebben in de lijst, hebben hun plekje verdiend. Wat je keuze uiteindelijk ook wordt, wij wensen je veel plezier en succes met brokers vergelijken en beleggen!

Shortlist Beste Brokers Vergelijken